Toyota prezintă noua generație a SUV-ului C-HR: Motorizări hibride cu până la 223 CP – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 iun. 2023 Știri auto

Toyota a dezvăluit noua generație a SUV-ului C-HR. Noul model de clasă compactă va putea fi cumpărat exclusiv cu motorizări hibride.

Toyota a prezentat noua generație C-HR. Cea de-a doua generație a SUV-ului compact a fost desenată și dezvoltată în Europa, pentru piața europeană. Acest nou model își trage originile din conceptul Prologue, pe care Toyota l-a prezentat în decursul anului trecut. Designul acelui concept a fost transpus și în producția de serie sub forma noului C-HR.

Noua Toyota C-HR măsoară 4,36 metri în lungime, 1,83 metri în lățime și 1,56 metri în înălțime. Designul exterior păstrează esența originalului C-HR, dar o infuzează cu linia de design pe care am văzut-o pe noua generație de Prius.

Partea frontală este marcată de farurile subțiri, în forma literei C, dar și de grila de dimensiuni generoase. Pe lateral, mașina dispune de mai multe opțiuni vizuale, cum ar fi un plafon negru, sau opțiunea de a avea un contur negru chiar și pe montanții posteriori. Clienții pot alege din mai multe tipuri de jante, cele mai mici fiind cele cu diametrul de 18 inch, în timp ce cele mai mari ajung până la 20 de inch. La interior regăsim un tablou de bord digital, de 12.3 inch și un ecran central de 8 sau 12.3 inch, în funcție de nivelul de echipare. Totodată, interiorul are de 2 ori mai mult plastic reciclat decât vechiul model.

Noua Toyota C-HR va fi disponibilă doar cu motorizări hibride

Gama este deschisă de un motor hibrid de 1.8 litri, care dezvoltă 140 CP, apoi urmează o unitate de 2.0 litri hibrid cu 198 CP, care poate propulsa mașina de la 0 la 100 de km/h în 8.1 secunde și asigură o viteză maximă de 180 km/h.

Vârful de gamă este reprezentat de un hibrid plug-in, asemenea celui întâlnit pe noua Toyota Prius. Aceasta este compusă tot dintr-un motor de 2.0 litri, unitate ajutată de un motor electric. Deocamdată, aceasta este cea mai rapidă variantă a lui C-HR, putând atinge 100 km/h în 7.4 secunde. De asemenea, Toyota spune că acest plug-in poate parcurge 66 de kilometri în regim pur electric.

Ulterior va fi disponibilă și o versiune full-hibrid cu motor de 2.0 litri și tracțiune integrală. Noua generație Toyota C-HR este disponibilă, la momentul lansării, în două variante speciale: GR Sport Premiere Edition și High Premiere Edition. Rezervările online au fost deja deschise pentru anumite piețe din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide