Toyota este cel mai puternic brand auto și în 2021. Tesla vine puternic din urmă

Autor: Cristian Agatie 22 oct. 2021 Știri auto
Toyota este cel mai puternic brand auto și în 2021. Tesla vine puternic din urmă

Toyota este cel mai puternic brand auto și în 2021, potrivit Interbrands Best Global Brands 2021. Tesla vine puternic din urmă, ajungând pe locul 4 după ce a urcat 26 de poziții față de anul trecut.

Marca japoneză este cel mai prost poziționată în lupta pentru supremația pieței de mașini electrice și face un lobby activ pentru întârzierea momentului în care mașinile cu motoare termice vor fi interzise pe șosele. Cu toate acestea, continuă să conducă în topul celor mai valoroase branduri, la secțiunea Automotive.

Toyota, cu o valoare de 54 de miliarde de dolari, în creștere cu 5% față de anul trecut, devansează Mercedes, care, în ciuda unor vânzări în scădere masivă în acest an, a ajuns la o valoare de 50 de miliarde de dolari, în creștere cu 3%. Cele două companii ocupă locurile șapte și opt în topul general, condus de Apple, Amazon și Microsoft.

BMW, cu o creștere estimată de 5% vine pe locul 12 la general, cu o valoare a brandului de 41,6 miliarde de dolari, urmat de Tesla, cu un avans de 184% – datorat creșterii imaginii și a vânzărilor de mașini electrice, cu o valoare estimată la 36,3 miliarde de dolari.

Toyota este cel mai puternic brand auto și în 2021. Cum arată Top 15 branduri auto

În clasamentul celor mai puternice branduri auto urmează Honda (scădere de 2%, la 21,3 miliarde dolari), Hyundai (15,1 miliarde dolari), Audi (13,4 miliarde dolari), VW (13,4 miliarde dolari, Ford (12,8 miliarde dolari), Porsche (11,7 miliarde dolari), Nissan (11,13 miliarde dolari), Ferrari (7,1 miliarde dolari), Kia (6 miliarde dolari), MINI (5,2 miliarde dolari) și Land Rover (5 miliarde dolari).

Clasamentul Best Global Brands este realizat de compania de consultanță Interbrand pe baza a trei criterii de bază: performanța financiară, rolul mărcii în decizia de cumpărare și puterea brandului în perspectiva viitorului companiei. Metodologia de evaluare este certificată ISO și a fost acceptată unanim ca standard de comparație al brandurilor la nivel global, de toate industriile incluse.

Cele mai valoroase branduri din lume sunt, în continuare și în 2021 Apple, Amazon, Microsoft, Google, Samsung și Coca Cola.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide