CEO-ul Toyota: trecerea completă la vehicule electrice ar putea duce la milioane de concedieri

Autor: Marius Vișan 21 sept. 2021 Știri auto

Directorul executiv Toyota, Akio Toyoda, a avertizat că milioane de locuri de muncă în domeniul auto ar putea fi în pericol dacă guvernul japonez duce la îndeplinire ambițioasa decizie privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon.

În timp ce vorbea în calitate de președinte al asociației producătorilor auto din Japonia, oficialul Toyoda a explicat că o trecere radicală la vehiculele electrice ar putea afecta industria producătoare de mașini. Acest lucru se întâmplă în timp ce Japonia și-a propus să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

”Japonia este o țară care depinde de exporturi”, a spus oficialul Toyoda. ”Astfel, neutralitatea carbonului echivalează cu o problemă a ocupării forței de muncă pentru Japonia. Unii politicieni spun că trebuie să transformăm toate mașinile în vehicule electrice sau că industria prelucrătoare este depășită, dar cred că exagerează. Pentru a proteja locurile de muncă și viețile japonezilor, cred că este necesar să ne aducem viitorul în concordanță cu eforturile noastre de până acum.”

50% din vehiculele produse în Japonia sunt exportate

Toyoda a menționat că Japonia produce aproximativ 10 milioane de vehicule pe an, dintre care aproximativ 50% sunt exportate. Decizia de a reduce semnificativ numărul acestora ar putea paraliza piața muncii.

Acest lucru înseamnă că producția s-ar micșora considerabil, iar industria auto ar putea risca să piardă majoritatea celor 5,5 milioane de locuri de muncă.

Compania Toyoda rămâne ferm convinsă că vehiculele hibride sunt încă o tehnologie de tranziție importantă către vehicule electrice.

Ce înseamnă neutralitatea emisiilor de dioxid?

Neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon înseamnă un echilibru între emisii şi reducerea dioxidului de carbon din atmosferă prin absorbanţi. Pentru a obţine emisii nete zero, toate emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial va trebui contrabalansate prin ”sechestrarea“ dioxidului de carbon.

Principalii absorbanţi sunt solul, pădurile şi oceanele, toate – elemente naturale, întrucât, până în prezent, niciun absorbant artificial nu este capabil să elimine dioxidul de carbon din atmosferă suficient pentru a lupta cu încălzirea globală.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide