Toyota este de părere că motorul diesel va continua să existe pentru mult timp

Autor: Ionuț Vîlciu 04 apr. 2024 Știri auto
Toyota este de părere că motorul diesel va continua să existe pentru mult timp

Toyota spune că motoarele diesel vor continua să existe mult timp de acum încolo. Acest tip de propulsoare va continua să fie dezvoltat și am putea să vedem inclusiv motoare diesel alimentate cu motorină sintetică.

Motoarele diesel nu se mai bucură de popularitatea pe care o aveau la începutul anilor 2000, dar Toyota nu crede că vremea lor a apus. Șeful de vânzări și marketing al Toyota Australia, Sean Hanley, a declarat că motorul diesel nu va dispărea prea curând. Dimpotrivă, acest motor va continua să fie dezvoltat pentru mult timp și ar putea să vedem inclusiv motoare diesel alimentate cu motorină sintetică, relatează Drive.

Motorul diesel, în ciuda comentariilor populare, nu este mort”, a spus el. „Încă are un viitor înainte, așa că nu va dispărea prea curând.” Hanley spune că motorul diesel va trebui adaptat pentru a fi utilizat în viitor, date fiind noile norme de poluare mai stricte.

Toyota crede că motoarele diesel vor fi folosite pentru mulți ani

„În timp, cred că toate sursele de combustibil vor fi analizate, dar nu ar trebui să neglijăm faptul că ar putea exista un combustibil sintetic diesel de o anumită descriere”. „Există tot felul de alte opțiuni, este ceea ce spun”, a adăugat el.

Toyota a făcut deja primii pași în direcția reducerii emisiilor modelelor diesel, introducând un grup propulsor turbo-diesel de 2,8 litri cu tehnologie mild-hybrid pe camioneta Hilux.

Nu toată lumea are aceleași planuri precum Toyota. Volvo a anunțat recent că a produs ultimul său motor diesel, ultima mașină ce a ieșit de pe linia de producție fiind un XC90. Mulți alți producători importanți au început să renunțe la a mai oferi motorizări diesel pentru modelele din gamă, concentrându-se pe variante hibride sau complet electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide