Toyota Gazoo Racing prezintă un nou concept car misterios. Acesta va fi dezvăluit cu ocazia cursei de la Le Mans

Autor: Robert Pindic 26 mai 2023 Știri auto

Toyota GR a dezvăluit o parte dintr-o mașină care a stârnit numeroase reacții din partea pasionaților auto. Producătorul auto nu dezvăluie însă prea multe detalii.

Toyota Gazoo Racing este divizia de motorsport a constructorului japonez Toyota. Fondată în 2007, aceasta concurează în diverse categorii de curse auto sub numele de Toyota GR cu mașini modificate special în acest scop. Toyota a anunțat că va dezvălui un nou concept car în cadrul cursei de anduranță de la Le Mans de anul acesta. Întrecerea va avea loc în weekend-ul dintre 10 și 11 iunie, și marchează 100 de ani de la prima astfel de cursă pe „Circuit de le Sarthe”.

Într-un comunicat de presă, Toyota GR anunță lansarea unei secțiuni, în cadrul site-ului web oficial al companiei, dedicată aniversării de 100 de ani a cursei de la Le Mans. Alături de imagini relevante pentru ocazia specială, Toyota strecoară o poză cu o mașină în spatele unei uși de garaj, care stă întredeschisă. Imaginea a generat un val curiozitate în rândul pasionaților auto, aceștia încercând să recunoască modelul mașinii – unele presupuneri vizează mult așteptatul Toyota GR Prius.

Mașina este echipată cu tehnologii dezvoltate pentru întreceri auto

Astfel, în spatele ușii care ne ascunde mare parte din autoturism, putem vedea o mașină cu faruri LED poziționate în partea de jos care lucesc pe suprafața prelungirii barei de protecție frontală. Autoturismul stă în întuneric, iar tot ce mai putem observa este culoarea albă, grila, emblema GR cât și un suport pentru placa de înmatriculare.

Toyota GR nu oferă însă prea multe informații, spunând doar că mașina este „un concept-car echipat cu tehnologii care au fost dezvoltate în urma numeroaselor provocări în cadrul participării la sporturile cu motor.”

Toyota va organiza o serie de evenimente în cadrul cursei de la Le Mans pentru a trece în revistă istoria celebrelor întreceri din Franța. Constructorul auto vrea să coordoneze o expoziție tematică pentru a promova turismul în Japonia și pentru a prezenta eforturile sale de dezvoltare tehnologică, rezultată din numeroasele întreceri la care a participat. Toyota afirmă în comunicatul de presă că și-a perfecționat și rafinat tehnologiile vehiculelor sale prin competiția cu echipele rivale, iar acum va prezenta publicului aceste experiențe.

Conceptul Toyota Gazoo Racing va fi expus în cadrul acestor evenimente, cu ocazia cursei de la Le Mans din 10-11 iunie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota Gazoo Racing


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide