Toyota GR Prius, tot mai aproape de realitate

Autor: Adrian Somai 31 ian. 2023 Știri auto

Toyota Prius pare tot mai aproape să primească o versiune de performanță, spre deliciul fanilor modelului hibrid. Potrivit Carscoops, noul model ar urma să fie numit GRMN și va fi echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de peste 300 de cai. Evident, vor exista și alte modificări la celelalte capitole, ținând cont de faptul că vorbim despre o versiune de performanță.

Anul 2022 ne-a adus cea de-a cincea generație a modelului hibrid Prius, unul dintre cele mai apreciate modele de pe piață din acest segment. Nu este doar un model nou, ci este chiar cel mai puternic Prius cu care am avut de-a face până acum. Este echipat cu o unitate de motorizare capabilă să dezvolte nu mai puțin de 223 de cai putere. Practic, avem o putere care nu este mult mai mică decât cea a modelului sport GR86, care se poate lăuda cu 231 CP.

Ideea unei versiuni de performanță pentru Prius nu este chiar nouă, existând mai multe zvonuri pe subiect în ultimii ani. Lucrurile par însă a se fi concretizat între timp, iar o astfel de versiune de performanță a lui Prius nu mai pare decât un vis îndepărtat. Potrivit informațiilor apărute în presa niponă, versiunea de performanță ar fi dezvoltată chiar de către cei de la Gazoo Racing, divizia de performanță a Toyota.

Peste 300 de cai și un comportament mai dinamic

Versiunea de performanță a lui Prius ar urma să fie denumită Prius GRMN. Va avea la bază versiunea Prime, care presupune o unitate hibridă cu încărcare la priză. Deși nu există o informație oficială în acest sens, există zvonuri care vorbesc despre o putere de peste 300 de cai.

Totodată, cei de la Toyota ar pregăti mai multe modificări pentru această versiune de performanță. Mai exact, vorbim despre un șasiu mai rigid și o suspensie revizuită. Astfel, Prius GRMN ar urma să aibă un comportament mai dinamic pe șosea, spre deliciul celor care își doresc mai multă aventură.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide