Toyota introduce o serie de noutăți în gama europeană a modelului Corolla

Autor: Mihai Morcovescu 02 iun. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Toyota a pregătit o serie de actualizări pentru gama europeană Corolla. Modelul de segment C primește modificări de ordin estetic și tehnic.

Toyota Corolla facelift vine cu motorizări hibride de 1,8 și 2,0 litri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea de-a 12-a generație a modelului compact nipon a fost lansată în 2018, cu scopul de a înlocui vechiul Auris. Producția europeană a Corollei a demarat la începutul anului următor, iar în cei trei ani scurși de atunci a devenit al doilea cel mai bine vândut model Toyota din regiune. O variantă de performanță, denumită GR Corolla, și-a făcut debutul la sfârșitul lunii martie.

Constructorul japonez a pregătit pentru această vară o serie de actualizări de ordin vizual și tehnic. Cea mai importantă îmbunătățire o reprezintă sistemul de propulsie hibrid. De altfel, Corolla rămâne singurul hibrid convențional din segmentul compactelor alături de Honda Civic e:HEV.

Bateria folosită este acum mai compactă și mai ușoară cu până la 18 kg, în funcție de variantă. Totodată, a fost modificat și software-ul care controlează sistemul de propulsie hibrid, ceea ce face ca noua Corolla să fie mai eficiență.

Opțiunile pe benzină disponibile anterior au fost eliminate, iar locul lor a fost luat în Europa de o gamă exclusiv hibridă. Trebuie spus că noul hot-hatch GR Corolla nu este disponibil în Europa, cel puțin deocamdată.

Astfel, versiunea restilizată Toyota Corolla va fi oferită cu motorizări hibride de 1,8 și 2,0 litri. Ambele sisteme de propulsie au fost revizuite pentru un plus de putere, de performanță și de manevrabilitate.

Așadar, varianta cu motor de 1,8 litri dezvoltă acum 140 CP, cu 18 „cai” mai mult. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h e va realiza cu 1,7 secunde mai repede decât până acum, și anume în 9,2 secunde. În același timp, nivelul de emisii de CO2 a rămas neschimbat (102 g/km).

Sistemul de propulsie bazat pe unitatea de 2,0 litri livrează acum 196 CP. Cei 16 cai-putere în plus permit Corollei să demareze de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde, cu jumătate de secundă mai repede comparativ cu performanța anterioară. Nivelul emisiilor de CO2 a fost ușor redus la 107 g/km (-2 g/km).

Noua Corolla a primit noul sistem de infotainment al mărcii

Din punct de vedere estetic, rivalul lui Opel Astra vine cu o grilă frontală ușor redesenată, noi lumini de ceață, jante cu design schimbat. De asemenea, clienții europeni vor putea comanda mașina în trei nuanțe noi pentru exterior. Acestea sunt Juniper Blue (pentru hatchback și Touring Sports), Midlight Teal (sedan) și Metallic Grey (toate trei).

Echipările de top ale hatchback-ului și break-ului vor oferi cu noi faruri bi-LED, în timp ce linia High va cuprinde şi un sistem adaptiv al farurilor pentru faza lungă (AHS). În ceea ce privește modelul GR Sport, acesta a primit un nou set de jante de 18 inch, o bară de protecție spate mai sportivă și scaune redesenate.

La interior, japonezii au montat cea mai nouă versiune a sistemului de infotainment. Ecranul central are 10,5 inch, în timp ce instrumentarul de bord digital are 12,3 inch. Acesta din urmă va face parte din echiparea standard a anumitor versiuni. În același timp, Toyota a îmbunătățit și pachetul de sisteme de asistență și de siguranță.

Combinațiile de ornamente și tapițerie urmează noile teme Dark și Light Harmony, în funcție de tipul de caroserie. În același timp, clienții beneficiază de noi culori și finisaje.

Noua Toyota Corolla facelift va fi disponibilă pe piața din Europa începând cu primul trimestru al anului viitor.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide