Toyota lucrează la mașina care cere să fie spălată și se duce singură la spălătorie

Autor: David Andrei 01 ian. 2021 Știri auto

Toyota a înregistrat un patent pentru un sistem care evaluează cât de murdară este mașina și care o direcționează pe aceasta către o spălătorie auto. Sistemul ia în calcul starea drumurilor parcurse, dar și condițiile meteo.

GALERIE FOTO

Constructorul japonez a înregistrat un patent la Biroul de Patente și Mărci Înregistrate din Statele Unite. Este vorba despre un sistem care evaluează cât de murdară este mașina și care trimite vehiculului către cel mai apropiat serviciu de curățare.

Sistemul va fi implementat în mașinile autonome, care vor avea abilitatea de a merge singure la spălătoria auto atunci când au nevoie să fie curățate. Vor fi capabile să detecteze cea mai apropiată spălătorie și să parcurgă singure traseul până acolo.

Toyota descrie cum ar funcționa sistemul în dosarul depus la Biroul de Patente și Mărci Înregistrate. „O unitate de stocare a stării vehiculului înregistrează o anumită situație în care vehiculul trebuie spălat. O altă unitate apreciază dacă această situație este aplicabilă […] Atunci când este necesar, unitatea transmite un semnal care solicită deplasarea mașinii către o spălătorie auto.”

Sistemul trimite automat mașina la spălătorie atunci când este murdară

Acest sistem primește și date de la navigație, de la senzorii și camerele video cu care este echipată mașina. Astfel, în situația în care detectează un drum neasfaltat, va instrui automat vehiculul să se îndrepte către o spălătorie. Sunt luate în considerare poziția vehiculului, condițiile de drum, condițiile meteo, dar și ora călătoriei.

Japonezii au inclus, în dosar, și o serie de diagrame care arată exact cum va funcționa sistemul. Noua aplicație reprezintă o soluție în cazul mașinilor autonome care nu vor avea nevoie de șofer. Vor fi capabile să parcurgă rutele prestabilite sau solicitate, vor putea să se deplaseze spre stațiile de încărcare în cazul în care au nevoie de alimentare cu energie și, potrivit celor de la Toyota, vor fi capabile să meargă singure la spălătorii auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide