Toyota Mirai – Record mondial de autonomie pentru o mașină cu hidrogen

Autor: Elena Luchian 02 iun. 2021 Știri auto

Toyota Mirai a reușit un record mondial de autonomie pentru o mașină cu hidrogen. Ce distanță a parcurs între două alimentări? Cifrele sunt mult mai mari decât cele înregistrate de Hyundai Nexo.

GALERIE FOTO

Luna trecută, Hyundai Nexo reușea să parcurgă 887 de kilometri cu un singur plin de hidrogen. Recordul a rămas valabil până când o nouă Toyota Mirai a detronat modelul sud-corean. Nu mai puțin de 1.003 kilometri a parcurs japoneza, spulberând recordul lui Nexo.

Călătoria a început miercuri, pe 26 mai, la ora 05:43 a.m. de la o stație de alimentare cu hidrogen din Orly .

Patru șoferi au condus mașina pe drumurile publice din Franța, la sud de Paris ș în zonele Loir-et-Cher și Indre-et-Loire. Aceștia nu au folosit tehnici speciale de condus pentru eficientizarea autonomiei și pentru un consum cât mai mic de hidrogen. Aceștia au selectat modul de rulare Eco. Consumul mediu afișat în bord a fost de 0,55 kilograme de hidrogen la 100 de kilometri. În momentul finalizării testului, autonomia rămasă era de 9 kilometri.

După doborârea recordului, Toyota Mirai a fost alimentată în doar 5 minute.

Noul record a fost certificat de către o autoritate independentă.

Despre Toyota Mirai, mașina care a obținut record de autonomie

Toyota a lansat cea de-a doua generație Mirai, cu un design eficientizat din punct de vedere aerodinamic și eficiență superioară.

Modelul vine cu o autonomie oficială de până la 650 de kilometri în condiții normale de rulare și cu un timp de alimentare sub 5 minute la o stație care livrează cu o presiune de 700 bar.

Toyota îi trece în cont 182 de cai putere, un cuplu maxim de 300 Nm și o viteză maximă de 175 km/h. Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde.

Mirai este încă un pas făcut de Toyota către obiectivul său de electrificare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide