Toyota anunță noul Hilux GR SPORT. Modelul are performanțe și elemente de design inspirate din lumea raliului

Autor: Marius Vișan 08 ian. 2022 Știri auto

Toyota Hilux este una dintre legendele Raliului Dakar, acesta fiind un fost câștigător absolut al celei mai dificile curse din lume. Succesul pe care TOYOTA GAZOO Racing l-a obținut în această competiție extremă a inspirat crearea modelului Hilux GR SPORT, noul vârf al gamei de pick-up-uri Hilux.

Hilux GR SPORT este conceput pentru a capta atenția clienților al căror stil de viață activ depășește cu mult sfera cotidiană, oferindu-le un vehicul ideal pentru călătorii aventuroase și activități sportive.

Toyota a introdus îmbunătățiri ale suspensiei pentru a oferi o experiență de condus și mai satisfăcătoare, cu un control, o capacitate de reacție și o senzație de aderență sporite. O serie de caracteristici exclusive de design exterior și interior întăresc atractivitatea vehiculului.

GR SPORT beneficiază de progresele semnificative deja introduse pe noul Hilux

Faimoasele sale capacități off-road au atins noi culmi, ajutate de un diferențial automat cu alunecare limitată și de controlul activ al tracțiunii. În același timp, manevrabilitatea și confortul în condusul pe șosea au fost asigurate prin îmbunătățiri ale suspensiei și prin măsuri de combatere a zgomotului și vibrațiilor.

Caracteristica principală a sistemului de suspensie îmbunătățit este introducerea unor noi amortizoare monotubulare. Arcurile elicoidale față au fost întărite și atât acestea, cât și noile amortizoare sunt vopsite în roșu pentru a evidenția caracterul special al modelului Hilux GR SPORT.

În comparație cu Hilux-ul standard, aceste modificări aduc îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește caracteristicile de manevrabilitate. Îmbunătățirile au crescut și în ceea ce privește efortul de virare și răspunsul la unghiul de virare.

GR SPORT este propulsat de motorul diesel de 2,8 litri, introdus în gamă în 2020. Furnizând 204 CP  și un cuplu de 500 Nm, acesta este ”asortat” la o transmisie automată cu șase trepte. Exclusiv în versiunea cu cabină dublă, GR SPORT păstrează capacitățile impresionante de încărcare. Aceasta poate prelua o sarcină utilă de o tonă și tracta remorci de până la 3,5 tone.

Tratamente stilistice la interior și exterior pentru Toyota Hilux GR SPORT

Grila frontală neagră are o plasă pe care se află o bară orizontală. Numele TOYOTA este redat în mod clasic, în locul emblemei mărcii. Aceasta face trimitere la emblema de pe a patra generație Hilux de la începutul anilor 1980. Jantele din aliaj de 17 inch au un finisaj negru. Culoarea neagră se continuă pe carcasele oglinzilor retrovizoare, treptele laterale, aripi și mânerul hayonului. Acest lucru contrastează puternic cu roșul aprins al noilor amortizoare și arcuri. De asemenea, este prezentă și emblema GR SPORT.

În habitaclu există scaune față sport noi, într-o combinație de piele neagră și piele sintetică cu perforații roșii și cusături contrastante. Logo-ul GR SPORT este prezent pe spătarele scaunelor, pe covorașe, pe butonul de pornire și pe grafica afișajului sistemului de infotainment. Șoferul poate utiliza padele pentru selectarea manuală a treptelor de viteză. Aspectul este îmbunătățit cu inserții de ornamente în stil fibră de carbon.

Noul Hilux GR SPORT va ajunge la comercianții din Europa în vara anului 2022.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide