Toyota prezintă al doilea model electric din gama bZ: conceptul Toyota bZ Compact SUV

Autor: Marius Vișan 17 nov. 2022 Știri auto

Conceptul Toyota bZ Compact SUV a fost prezentat în avanpremiera Salonului Auto de la Los Angeles 2022.

Deja lider în domeniul electrificării, compania a expus viziunea sa privind viitorul cu noua Toyota bZ Compact SUV. Este doar o mică parte din planul amplu al companiei dezvoltat sub umbrela „Toyota bZ”.

„Abia am început să descoperim ce înseamnă Beyond Zero”, a declarat vicepreședintele grupului Toyota și directorul general David Christ. „Cu un design aerodinamic, și caracteristici tehnologice intuitive nemaivăzute până acum pe un model Toyota, conceptul bZ prezintă o altă viziune posibilă a viitorului foarte apropiat cu privire la vehiculele noastre electrice”.

Toyota bZ Compact SUV este un vehicul cu zero emisii, care utilizează materiale prietenoase cu mediul, care aduce, de asemenea, performanțe dinamice, tehnologie de vârf și un aspect elegant. Aceste sunt doar câteva din detaliile pe care încearcă să le scoată în evidență comunicatul de presă publicat pe site-ul companiei.

Forma aerodinamică a conceptului îi sporește aspectul futurist, împingând roțile spre colțuri pentru a obține o poziție agresivă, ceea ce îl face să pară că se mișcă chiar și atunci când stă pe loc.

Stilul îndrăzneț se extinde și la interior, cu finisaje premium

Echipa de design a inclus scaunele realizate din materiale vegetale și reciclate. Tot la interior va exista și un asistent vocal demunit „Yui”. Acesta conectează șoferul și pasagerii cu vehiculul. Cu ajutorul unor indicii luminoase, audio și vizual, acesta comunică și răspunde la solicitări sau comenzi din partea pasagerilor din față sau din spate.

Nu au fost dezvăluite detalii despre sistemul de propulsie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide