Top 10 cele mai bune modele crossover disponibile acum pe piață. Pe podium se află o mașină produsă în România

Autor: Bogdan Bârliga 27 apr. 2023 Știri auto

Segmentul crossover-urilor compacte este acum unul dintre cele mai importante din punct de vedere strategic de pe întreaga piață auto. Toți producătorii au în gamă cel puțin un astfel de model și vânzările sunt în creștere de la an la an. Mulți clienți și-au dat seama că un model compact cu o înălțime ceva mai mare și o gardă la sol crescută are tot spațiul și versatilitatea de care au cu adevărat nevoie.

În acest top realizat de revista britanică Autocar sunt listate cele mai bune modele crossover din segmentul compact pe baza raportului dintre prețul de achiziție, dotări și spațiul util oferit. Un motiv de mândrie pentru industria auto de la noi este includerea în acest top a modelului Ford Puma fabricat la Craiova. Modelul companiei americane a fost plasat pe locul doi la mică distanță de rivalul VW T-Cross.

Toate mașinile prezentate în topul celor mai bune modele crossover sunt disponibile pe piața din România și cifrele de vânzări de la noi confirmă în mare parte clasamentul realizat de Autocar. Majoritatea acestor modele pot fi configurate cu o gama largă de motorizări și unii producători oferă inclusiv variante electrificate. Prețurile de achiziție sunt cele corespunzătoare segmentului compact și în multe cazuri un model crossover poate avea un preț chiar mai scăzut prin comparație cu un model clasic din acest segment.

Top 10 cele mai bune modele crossover disponibile pe piață în acest an

1. Volkswagen T-Cross

www.jandada.com

Volkswagen a așteptat ca acest segment de piață să evolueze, iar primul crossover compact al companiei, T-Cross, seamănă foarte mult cu genul de mașină care a fost proiectată și executată cu grijă, conform materialului publicat de Autocar. Aflat chiar în mijlocul clasei în ceea ce privește dimensiunea și prețul, T-Cross depășește fără probleme unii dintre rivalii săi și are un stil mai tipic unui SUV. Modelul german poate fi configurat cu propulsoare pe benzină și prețurile încep de la 20.900 de euro.

2. Ford Puma

Acest model produs la Craiova din anul 2019 este apreciat de realizatorii acestui top pentru spațiile de depozitare oferite și ținuta de drum axată pe sportivitate. Ford Puma poate fi echipat cu motorizări de până la 155 CP și are un preț de bază în România de la 23.800 de euro. Ford a adăugat, la sfârșitul anului 2020, o versiune de performanță Puma ST, care a împrumutat motorul și o mare parte din trenul de rulare al modelului Fiesta ST foarte apreciat în UK.

3. Seat Arona

Crossover-ul spaniol împarte platforma MQB-A0 cu fratele T-Cross și este o alegere potrivită pentru cei care vor o ambianță ceva mai relaxată la bord. Mașina are rafinament și o manevrabilitate bună, dar în gama de motoare nu există nicio opțiune diesel, pe care o putem găsi la alte modele din această clasă. Seat Arona poate fi comandat la noi cu un preț de bază de la 18.250 de euro.

4. Renault Captur

HyperFocal: 0

A doua generație Renault Captur are un interior mai flexibil și puțin mai încăpător, iar gama de motorizări include și un sistem plug-in hybrid. Prețul de 19.200 de euro pentru versiunea de bază este considerat la nivelul segmentului.

5. Mazda CX-30

Design-ul producătorului nipon este apreciat și în Marea Britanie, iar Autocar consideră acest model mult mai bun prin comparație cu CX-3. Cu dimensiuni mărite și un spațiu util mai potrivit pentru acest segment Mazda CX-30 poate fi comandată pe piața locală de la 24.800 de euro.

6. Peugeot 2008

Cu un stil mai atractiv, un spațiu semnificativ îmbunătățit pentru pasageri și un interior cu materiale de calitate acest crossover francez oferă suficiente argumente pentru cumpărare. Pentru propulsie, puteți alege între trei motoare turbo de 1,2 litri pe benzină, un diesel de 1,5 litri sau un sistem complet electric. Prețul de bază pentru Peugeot 2008 începe la noi de la 24.900 de euro.

7. Nissan Juke

Juke a fost motivul principal pentru care avem acum o clasă crossover compactă. Succesul său pe piață de la sfârșitul anilor 2000 a dovedit că există o piață pentru acest gen de model și modelul nipon și a reușit să rămână o alegere interesantă pentru mulți clienți. Noua generație oferă un spațiul interior mai mare și introducerea motorizării hibrid cu 143 CP va da un impuls la capitolul vânzări. Nissan Juke poate fi configurat în România cu un preț de bază de la 23.740 de euro

8. Honda HR-V

Honda s-a reinventat prin HR-V cu un design exterior complet nou și cu un singur grup motopropulsor: o configurație hibridă benzină-electrică care utilizează puterea motorului, puterea electrică sau ambele, în funcție de circumstanțe. Cabina este mult îmbunătățită, cu materiale de calitate, iar HR-V este una dintre cele mai adaptabile mașini din clasă prin configurarea spațiului interior. Prețurile pe piața locală încep de la 35.000 de euro.

9. Volkswagen Taigo

Cine nu vrea să plătească prețul cerut de VW pentru T-Cross poate să aleagă un Taigo. Modelul este considerat de revista britanică suficient de bine echipat și are o ținută de drum specifică producătorului german. Stă bine și la capitolul dimensiuni oferind un spațiu pentru bagaj mai mic doar cu 15 litri față de T-Cross. În România poate fi comandat de la 19.630 de euro.

10. Opel Mokka

Crossover-ul german utilizează platforma pe care a fost construit și Peugeot 2008. Din acest motiv multe caracteristici sunt comune și alegere ține doar de preferințele clienților atunci când vine vorba de design și ergonomie. Prețurile în România încep de la 22.130 de euro.

Top 10 cele mai bune modele crossover – VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: VW, Renault, Honda, Opel, SEAT, Nissan, Mazda, Peugeot


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide