Toyota RAV4 Hybrid vs Toyota Corolla Cross Hybrid. Ce alegem? – VIDEO și GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Bârliga 01 mai 2023 Știri auto

Mașinile produse de Toyota domină categoric majoritatea topurilor din industria auto și când ajungem la un test comparativ între două modele din gama producătorului nipon lucrurile devin foarte complicate. Nu se mai pune problema calității, a motorizărilor sau a dotărilor și alegerea unui model câștigător poate fi făcută doar prin raportarea clienților la nevoile proprii.

În acest comparativ avem două modele interesante: Toyota RAV4 Hybrid vs Toyota Corolla Cross Hybrid. Ambele sunt considerate cele mai bune modele din top 10 SUV-uri cu prețuri de până la suma de 40.000 de euro. Cu sisteme de propulsie hibrid similare și dotările bune standard caracteristice mărcii nipone aceste două modele pot fi diferențiate doar la capitolul dimensiuni și prețuri de achiziție.

În testul video publicat de Car Help Corner sunt evidențiate principalele criterii de alegere pentru fiecare model din perspectiva clienților din America de Nord. Dar Toyota RAV4 Hybrid și Toyota Corolla Cross Hybrid sunt disponibile pentru achiziție și la dealerii din România, iar prin această comparație putem să ne alegem modelul favorit în funcție de nevoile de transport.

Toyota Corolla Cross Hybrid este cel mai nou model lansat de producătorul nipon și are avantajul unui preț ceva mai mic, iar Toyota RAV4 Hybrid este deja un SUV consacrat la nivel mondial cu vânzări ce au depășit cifra de 10 milioane de unități.

Toyota RAV4 Hybrid versus Toyota Corolla Cross Hybrid

După cum spuneam este foarte greu să facem o diferențiere între cele SUV-uri nipone și doar preferințele personale legate de spațiu necesar pot să influențeze decizia de cumpărare. În România poate să apară și criteriul prețului pentru că între cele două modele avem o diferență de aproximativ 7.000 euro între variantele de echipare standard.

Toyota RAV4 Hybrid

Începem prezentarea cu cel mai titrat model al producătorului nipon: Toyota RAV4 Hybrid este deja considerat de Car Help Corner cel mai bun SUV din lume din acest segment cu prețuri de până la 40.000 de euro. Sistemul de propulsie are la bază un motor de 2,5 litri asistat de două motoare electrice și în total SUV-ul dispune de o putere maximă de 218 CP și un cuplu de 221 Nm. RAV4 Hybrid are o lungime de 4.600 mm, o lățime de 1.855 mm, o înălțime de 1.685 mm, un ampatament de 2.690 mm și o capacitate standard de încărcare a portbagajului de 580 litri. Modelul cu o greutate de 1.590 de kilograme poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde și transmisia automată CVT oferă posibilitatea de rulare cu o viteză maximă de 180 km/h. Datele oficiale pentru varianta cu tracțiune 4×2 indică un consum mediu mixt de 5,6 litri pentru 100 km. În România prețul de bază pentru Toyota RAV4 Hybrid începe de la 41.470 de euro cu toate taxele incluse.

Toyota Corolla Cross Hybrid

Toyota Corolla Cross Hybrid oferă în primul rând un preț de achiziție mai mic în România: varianta de bază poate fi cumpărată cu un preț de pornire de la 34.450 de euro. Sub capotă avem un propulsor termic de 1,8 litri asociat cu o unitate electrică și puterea totală a sistemului hybrid este de 140 CP și 142 Nm. La capitolul dimensiuni avem următoarele date: lungime de 4.460 mm, lățime de 1.825 mm, o înălțime de 1.620 mm, ampatament de 2.640 mm și o capacitate standard de încărcare a portbagajului de 436 litri. Corolla Cross Hybrid are o greutate de 1.405 kilograme și transmisia automată CVT asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 9,9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 170 km/h.

După analizarea acestor date canadienii de la Car Help Corner au decis să aleagă modelul Toyota RAV4 Hybrid câștigător pentru că oferă date dinamice și de consum similare cu Corolla Cross Hybrid, dar oferă mai mult spațiu și o valoare de revânzare mai bună.

Toyota RAV4 Hybrid versus Toyota Corolla Cross Hybrid – VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide