Top 10 cele mai bune SUV-uri cu prețuri până la 40.000 de euro

Autor: Bogdan Bârliga 22 feb. 2023 Știri auto

Problemele economice încep să producă efecte și în America de Nord, iar cumpărătorii interesați de mașini noi din această zonă încep să caute modele auto mai prietenoase cu bugetul.

Și cum SUV-urile sunt la mare căutare în SUA și Canada am pregătit un top prin care să ne dăm seama de preferințele actuale de cumpărare într-0 zonă de preț rezonabilă.

Top 10 cele mai bune SUV-uri cu prețuri până la 40.000 de euro

Acest clasament a fost realizat de canadienii de la Car Help Corner și analizează raportul dintre preț, motorizări și dotările celor mai interesante modele crossover și SUV disponibile în America de Nord.

O mare parte dintre aceste mașini se vând și în Europa, iar în acest fel putem să ne dăm seama de principalele diferențe dintre aceste piețe.

Vezi VIDEO aici cu prezentarea completă a topului:

Așa cum era de așteptat în această zonă de preț mașinile fabricate de producătorii japonezi domină acest top.

10. Ford Escape Hybrid

Acest model nu este disponibil în Europa și pe de altă parte variantele de motorizare convenționale au fost slab cotate, iar Ford a fost plasat în Top 10 mărci auto de evitat în SUA.

Ford Escape Hybrid

Dar versiunile Ford Escape cu sisteme de propulsie electrificate sunt ceva mai apreciate și cei de la Car Help Corner susțin că au motoare mai fiabile și consumuri bune raportat la prețul cerut.

Modelul poate fi achiziționat pe aceste piețe cu prețuri cuprinse între 31.660 și 36.515 de dolari.

9. Kia Sportage Hybrid

Modelul producătorului din Coreea de Sud este disponibil și pe piața europeană fiind un SUV bine cotat. Kia Sportage punctează prin dotări și sistemul de propulsie hibrid considerat unul foarte economic raportat la alte modele vândute în America de Nord.

Kia Sportage Hybrid

În Canada și SUA prețurile de vânzare sunt cuprinse între 25.585 și 39.785 de dolari.

8. Subaru Crosstrek

Nici acest model nu poate fi cumpărat în Europa, dar în SUA este considerat un model fiabil și motorizările de 2 și 2,5 litri sunt apreciate pentru consumul redus.

Subaru Crosstrek

Deși realizatorii topului nu sunt pe deplin mulțumiți de spațiul disponibil acordă puncte pentru sistemul de tracțiune integrală și dotări.

Subaru Crosstrek poate fi cumpărat cu sume cuprinse între 26.020 și 30.720 de dolari.

7. Mazda CX-30

Compania niponă a reușit să obțină puncte importante la capitolul imagine prin lansarea modelului CX-30: acest SUV compact a fost bine primit și în America de Nord.

Mazda CX-30

În primul rând Mazda CX-30 atrage prin design și calitatea materialelor folosite pentru interior, iar motorul de 2,5 litri disponibil pe piața americană ar fi cel mai potrivit pentru modelul nipon.

Prețurile în America de Nord sunt cuprinse între 27.355 și 35.925 de dolari.

6. Honda CR-V

Deși se vinde și în România modelul Honda CR-V pentru piața din America de Nord are un design modificat și este apreciat de realizatorii acestui top în primul rând pentru spațiul util oferit.

Honda CR-V

Sunt apreciate dotările standard și pachetul generos cu sisteme de asistență, iar motorul de 1,5 litri este apreciat pentru consumul mic.

Pe aceste piețe prețurile pentru Honda CR-V sunt cuprinse între 32.335 și 39.845 de dolari.

5. Honda HR-V

Un alt model produs de Honda se plasează pe un loc bun în acest top: HR-V este disponibil și la noi, iar în acest top punctează printr-un preț mai bun raporat la aceleași dotări oferite standard.

Honda HR-V

Honda HR-V este recomandată celor cu nevoi mai reduse de spațiu și motorizarea de 2,0 litri este prima pe lista celor de la Car Help Corner.

Modelul nipon se vinde în America de Nord cu prețuri cuprinse între 24.895 și 30.195 de dolari.

4. Subaru Forester

Acest model nu are nevoie de prea multe prezentări fiind foarte bine cunoscut pe majoritatea continentelor pentru performanțele tehnice foarte bune.

Subaru Forester

Subaru Forester este considerat în America de Nord un model foarte bine construit, fiabil și cu capacități bune în off-rod prin dotarea standard cu tracțiune integrală.

Deși performanțele motorului de 2,5 litri nu sunt remarcabile Forester compensează prin spațiul util și dotările oferite.

Prețurile de comercializare pe piețele din America de Nord este cuprins între 26.320 și 36.420 de dolari.

3. Mazda CX-5

Noua linie de design de la Mazda s-a dovedit a fi una de succes: modelele producătorului nipon sunt tot mai apreciate la nivel global.

Mazda CX-5

Nu e de mirare astfel că Mazda CX-5 prinde podiumul în acest top și realizatorii topului fac din nou referire la aspect și calitatea materialelor așa cum a fost și în cazul modelului CX-30.

Motorul natural aspirat de 2,5 litri este primul pe listă și prețurile pentru Mazda CX-5 sunt cuprinse între 27.125 și 39.875 de dolari.

2. Toyota Corolla Cross

Acest model lansat anul trecut a intrat direct pe podium în topul cele mai bune SUV-uri cu prețuri accesibile. Toyota Corolla Cross punctează din start prin reputația producătorului nipon la capitolul fiabilitate și deși oferă un spațiu util limitat câștigă puncte la capitolul motorizări economice.

Toyota Corolla Cross

Realizatorii topului recomandă achiziționarea versiunii hibrid pentru consumul mic și sistemul recunoscut pentru eficiență.

Toyota Corolla Cross se vinde cu prețuri cuprinse între 23.410 și 28.840 de dolari.

1. Toyota Rav 4

Așa cum am spus la începutul acestui articol producătorii auto niponi domină total segmentul crossover și SUV chiar și pe piața din America de Nord.

Toyota Rav 4 are vânzări foarte bune și în Europa, iar în SUA și Canada este considerat SUV-ul cu cele mai bune performanțe posibile dintre cele dotate cu sisteme de propulsie hibride.

Toyota Rav 4

Toyota are oricum o reputație solidă la nivel global și motorizările hibride sunt considerate foarte economice și fiabile.

Prețurile de vânzare în America de Nord sunt cuprinse între .30.290 și 38.790 de dolari

Top 10 cele mai bune SUV-uri cu prețuri până la 40.000 de euro – Video

Iată și clipul video realizat de Car Help Corner cu topul celor mai bune SUV-uri cu prețuri de până la 40.000 de euro:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford, Kia, Subaru, Mazda, Honda, Toyota


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide