Toyota RAV4 Plug-in este noul vârf de gamă pentru SUV-ul japonez

Autor: Cristian Agatie 14 sept. 2020 Știri auto

Toyota RAV4 Plug-in este noul vârf de gamă pentru SUV-ul japonez. Prezentat în toamna anului trecut, versiunea cu încărcare la priză a lui RAV4 dispune de cea mai puternică motorizare a gamei și o autonomie în modul electric care îi va face pe benzinari să plângă.

Intră în Galeria FOTO

Versiunea hibridă cu încărcare la priză a lui Toyota RAV4 dispune de același motor termic de 2,5 litri ca și hibridul standard. Puterea a crescut însă la 185 CP – cu 7 CP mai mult decât în cazul versiunii hibride anterioare. Acesta este ajutat de două motoare electrice – cel pe puntea față dezvoltă 134 kW (182 CP), cu 46 kW mai mult decât în cazul hibridului anterior. Motorul electric care antrenează roțile din spate dezvoltă 40 kW (54 CP), fiind identic  cu al modelului hibrid. Când lucrează împreună, puterea maximă a sistemului hibrid este de 306 CP.

Bateria Li-Ion are o capacitate de 18,1 kWh, ceea ce asigură o autonomie în modul electric de 75 km (ciclul combinat WLTP), cu un maxim posibil în ciclul urban de 98 km. O viteză maximă de 135 km/h poate fi atinsă folosind exclusiv propulsia electrică.

Ce performanțe dezvoltă noul Toyota RAV4 plug-in?

Performanțele noului Toyota RAV4 Plug-in sunt demne de un model sportiv, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,0 secunde. Această cifră reprezintă o reducere cu 2,1 secunde față de performanța modelului hibrid clasic.  Folosind exclusiv sistemul electric de propulsie, RAV4 Plug-in reușește să atingă 100 km/h în 10 secunde, o performanță decentă pentru orice mașină de familie.

Sistemul de încărcare al bateriei permite o putere maximă de încărcare de 6,6 kW. În standard, Toyota RAV4 Plug-in este livrată cu un cablu pentru priză casnică de 10 A, care permite reîncărcare bateriei în 7,5 ore. Timpul minim de încărcare este asigurat la un wallbox de 7,5 kW, care permite încărcarea completă a bateriei în 2,5 ore.

Toyota România anunțase inițial că noua versiune cu încărcare la priză RAV4 Plug-in va fi disponibilă în țara noastră din această vară. Având în vedere perioada complicată pe caree o traversăm, o sa iertăm japonezilor eventuala întârziere. Cu siguranță, toamna va aduce în showroomuri primele RAV4 cu încărcare la priză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide