Toyota și Suzuki vor lansa împreună un înlocuitor pentru MR2

Autor: Adrian Somai 19 feb. 2023 Știri auto

Toyota și Suzuki lucrează împreună la dezvoltarea unui proiect care îi va entuziasma pe mulți dintre fanii celor două mărci din industria auto, cei doi constructori pregătind lansarea unui înlocuitor pentru MR2. Potrivit unor publicații din Japonia, preluate recent de Motor1, cei doi producători lucrează la un model ce urmează să fie echipat cu o unitate de doar 1.0 litru, capabilă să livreze 120 de cai putere.

În urmă cu doi ani, Toyota dezvăluia în fața publicului un concept care înfățișa o mașină sport cu propulsie electrică. Ne-a fost prezentat drept un model care ar fi anunțat revenirea cunoscutului MR2, o mașină sport cu motor amplasat central. Timp de aproape doi ani nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect al celor de la Toyota, însă se pare că japonezii vor să ducă mai departea acea idee împreună cu cei de la Suzuki.

Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, noul model va avea o masă totală de aproximativ 1.000 de kilograme. De asemenea, fișa tehnică a viitorului înlocuitor al lui MR2 ar urma să arate o lungime de 4.200 de mm, o lățime de 1.720 de mm și o înălțime de 1.220 de mm. Ampatamentul noului model ar urma să măsoare aproximativ 2.550 de mm.

120 CP și un sistem microhibrid

Conceptul pe care l-am văzut cu toții în 2021 era echipat cu o unitate de motorizare electrică, însă partea tehnică se pare că va fi schimbată în cele din urmă. Astfel, noul model pe care îl pregătesc împreună Toyota și Suzuki va fi echipat cu o unitate de motorizare cu trei cilindri și cu capacitate de 1.0 litru, capabilă să producă 120 de cai putere și un cuplu maxim de 200 Nm. Dacă este să dăm crezare zvonurilor, motorul ar urma să fie dezvoltat de cei de la Suzuki.

Deși nu există informații confirmate în această privință, există voci care vorbesc și despre un sistem microhibrid de care ar beneficia motorul menționat în rândurile anterioare. Prin intermediul acestuia, mașina ar putea primi un mic plus de putere și o eficiență ceva mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide