Toyota testează un nou tip de combustibil sintetic. Acesta ar putea reduce emisiile cu până la 75%

Autor: Bogdan Bârliga 18 apr. 2023 Știri auto

Toyota testează împreună cu Exxon un nou tip de combustibil sintetic ce ar putea să reducă emisiile unui motor convențional cu aproximativ 75 de procente. Pe măsură ce guvernul Statelor Unite încearcă să-și înăsprească reglementările privind emisiile toții marii producători auto caută soluții pentru încadrarea în noile norme de poluare.

Toyota susține că acest tip de combustibil sintetic ar putea fi folosit pentru gama actuală de vehicule, dar și pentru mașinile mai vechi echipate cu motoare convenționale.

Compania niponă trebuie să se pregătească și pentru noile norme impuse de Uniunea Europeană privind producția de autoturisme noi din anul 2035.

Un nou tip de combustibil sintetic în teste

Toyota colaborează cu Exxon pentru dezvoltarea unui nou tip de combustibil sintetic ce ar putea fi folosit pentru mașinile cu motoare convenționale. Cele două companii susțin că noul tip de carburat poate reduce emisiile cu până la 75% și va putea fi utilizat și pentru autoturismele mai vechi.

„A avea o soluție pentru combustibili lichizi pe care să o putem folosi în flota existentă, cu o construcție politică în care permitem pieței să inoveze, este modalitatea cu cel mai mic cost de a decarboniza transportul” a declarat vicepreședintele Exxon, Andrew Madden, citat de Carscoops.

Reprezentații Toyota susțin că cercetările companiei demonstrează că acest tip de combustibil ar putea fi folosit în vehiculele existente și pentru cele mai vechi echipate cu propulsoare termice. De asemenea, grupul nipon subliniază că nivelul ridicat al costurilor pentru producerea de vehicule electrice și modul de furnizare al energiei electrice necesare pentru încărcarea acestora înseamnă că vehiculele electrice nu sunt mașini cu emisii zero în totalitate. Toyota mai susține că, prin urmare, combustibilii sintetici ar trebui să fie considerați o modalitate de a reduce semnificativ emisiile de carbon.

Toyota promite o autonomie de 200 km pentru noua generație de mașini PHEV

Toyota a anunțat recent că viitoarea generație de mașini cu sisteme de propulsie plug-in hybrid va fi capabilă să ofere până la 200 de kilometri doar în modul electric. Toyota spune că PHEV-ul său de nouă generație va fi repoziționat ca un „vehicul electric practic”, în timp ce hibrizii obișnuiți vor fi îmbunătățiți „cu accent pe calitate înaltă și prețuri accesibile”. În același timp, se lucrează la vehiculele electrice de ultimă generație alimentate cu baterie, care vor veni din 2026, care vor dubla autonomia de rulare în comparație cu modelele existente.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide