Noile hibride plug-in de la Toyota vor avea 200 km de autonomie pur electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 17 apr. 2023 Știri auto

Toyota declară că viitoarea generație de hibride plug-in vor fi capabile să meargă până la 200 de kilometri doar în modul electric.

Toyota continuă demersurile către electrificare, iar conducerea a anunțat planuri importante pentru ramura responsabilă de mașinile electrice a companiei.

Nu mai puțin de 10 modele complet electrice vor fi lansate până în 2026, inclusiv un SUV cu trei rânduri pentru Statele Unite, care urmează să sosească în 2025. Între timp, Asia și piețele emergente vor primi un pick-up electric și un model compact înainte de sfârșitul anului 2023.

Dar ce se întâmplă cu mașinile hibride, tehnologie la care Toyota a excelat timp de ani întregi?

Noile hibride plug-in de la Toyota vor avea autonomii mult mai mari

Potrivit Motor1, vicepreședintele executiv al companiei, Hiroki Nakajima, a anunțat că inginerii lucrează la următoarea generație de hibride plug-in cu o autonomie pur electrică de peste 200 de kilometri. Oficialul Toyota nu a menționat ciclul de testare, dar indiferent dacă este vorba despre WLTP sau EPA, noile PHEV ale companiei vor primi un impuls major în ceea ce privește autonomia pur electrică.

Toyota spune că PHEV-ul său de nouă generație va fi repoziționat ca un „vehicul electric practic”, în timp ce hibrizii obișnuiți vor fi îmbunătățiți „cu accent pe calitate înaltă și prețuri accesibile”. În același timp, se lucrează la vehiculele electrice de ultimă generație alimentate cu baterie, care vor veni din 2026, care vor dubla autonomia de rulare în comparație cu modelele existente.

Cât despre mașinile care vor folosi pile de combustie, Toyota vrea să înceapă producția de masă a acestor vehicule. Pe termen lung, obiectivul este de a reduce emisiile medii de CO2 la nivel mondial cu 33% până la sfârșitul deceniului și cu peste 50% până în 2035, comparativ cu nivelurile din 2019. În cele din urmă, obiectivul companiei este acela de a deveni complet neutră în carbon până în 2050.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide