Toyota va transforma unele fabrici de motoare în uzine de baterii

Autor: Mihai Morcovescu 05 sept. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Toyota își intensifică tranziția de la mașinile echipate cu motoare termice la cele complet electrice. În acest sens, reprezentanții companiei anunță că unele fabrici unde se produc propulsoarele convenționale vor fi transformate în unități de producție pentru baterii.

Decizia face parte din planul de investiții al asiaticilor anunțat săptămâna trecută, care este în valoare de 5,6 miliarde de dolari. Banii vor fi direcționați către deschiderea unor noi linii de producție, care vor fi construite în 2024 și 2026.

Această investiție are darul de a confirma planurile japonezilor de a vinde 3,5 milioane de vehicule electrice pe an până în 2030.

Toyota anunță investiții de 5,6 miliarde de dolari

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Astfel, uzinele producătoare de propulsoare Shimoyama și Myochi vor fi modernizate pentru a produce baterii pentru vehicule electrice. Ambele sit-uri de producție sunt situate în apropiere de sediul global Toyota.

În același timp, constructorul nipon a precizat că va mări producția de baterii destinate automobilelor electrice din Japonia și din Statele Unite ale Americii. Producția de baterii în locațiile din aceste țări va fi gestionată prin intermediul „Prime Planet Energy & Solutions”. Este vorba despre un joint-venture Toyota-Panasonic pentru baterii.

„Vom utiliza tehnologiile și sit-urile de producție a motoarelor și componentelor pentru producția de baterii. Astfel, dorim să stabilim un sistem de producție cu mai multe grupuri de propulsie pentru a ajuta la furnizarea unei game largi de opțiuni”, a declarat un purtător de cuvânt al Toyota.

Astfel, în unele fabrici din Japonia unde acum se produc grupuri motopropulsoare vor fi produse baterii. Printre acestea se numără cele din Shimoyana și Myochi. Transformarea acestor uzine sugerează faptul că angajații acestora își vor păstra locurile de muncă. Aceștia nu vor avea altceva de făcut decât să urmeze un program de training. Investiția face parte din planul de investiții de 5,6 miliarde de dolari al niponilor.

Fabrica Toyota din Shimoyama numără 1.700 de muncitori și produce sisteme de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen. La uzina Myochi lucrează în momentul de față aproximativ 1.500 de oameni. Aici sunt produse componente turnate și prelucrate pentru trenurile de propulsie, precum și componente din rășină.

Sursa: Automotive News

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide