Toyota vrea să rivalizeze cu Rolls-Royce cu ajutorul unui nou SUV de lux

Autor: Ionuț Vîlciu 30 aug. 2023 Știri auto
Toyota vrea să rivalizeze cu Rolls-Royce cu ajutorul unui nou SUV de lux

Toyota anunță lansarea unui nou SUV de lux. Acesta ar putea să fie un rival pentru Rolls-Royce Cullinan sau Bentley Bentayga.

Toyota anunță debutul unui nou model, care va avea loc în data de 6 septembrie. Cu toate că producătorul auto japonez nu a divulgat despre ce model este vorba, din teaser-ul ce ne este oferit putem deduce că este vorba despre deja confirmatul SUV Century.

Fotografia teaser prezintă un șofer care ține mânerul ușii din spate a unui SUV de lux vopsit în negru, cu accente cromate pe caroserie, stopuri LED, și elemente de design ce ne aduc aminte de Rolls-Royce Cullinan. Putem vedea asemănări cu SUV-ul britanic în zona liniei geamurilor, a montantului D bine definit, dar și prin umerii pronunțați. În urma zvonurilor despre un nou SUV de top, Toyota a anunțat inițial extinderea gamei Century în luna iunie a anului trecut.

Toyota pregătește lansarea unui nou SUV de lux

Singurele informații despre modelul care se va alătura sedanului de lux Century au fost împărtășite de Simon Humphries, directorul de branding al Toyota, care a declarat: „Toyota Century este experiența supremă în care să fii condus, dar va trebui să evolueze pe măsură ce ne îndreptăm către viitor. Și mai târziu în cursul anului, sper să am șansa de a împărtăși rezultatul acelei povești cu o nouă adăugare la seria de mașini de lux Toyota. Va fi cu siguranță un pas impresionant în misiunea noastră de a schimba viitorul mașinilor.”

Potrivit Carscoops, SUV-ul Century ar putea împărtăși arhitectura TNGA-K cu mai multe modele de dimensiuni medii și mari de la Toyota și Lexus, inclusiv sedanurile Avalon și Camry, SUV-urile Highlander și Grand Highlander, plus monovolumele Alphard și Vellfire. În timp ce sedanul Century este disponibil exclusiv cu motorizări V8, SUV-ul ar putea folosi o configurație hibridă cu încărcare la priză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide