Toyota Yaris Hybrid primește îmbunătățiri, de la siguranță și instrumentar la motorizare

Autor: Robert Pindic 31 mai 2023 Știri auto

Toyota aduce o serie de îmbunătățiri gamei sale de hatchback-uri Yaris Hybrid. Modificările sunt menite să amplifice puterea, tehnologia și siguranța la volan.

Toyota a anunțat pe 30 mai o serie de optimizări care vor consolida hatchback-ul Yaris Hybrid. Noile îmbunătățiri presupun mai multă putere, Toyota oferind acum două posibilități de motorizare hibridă, un sistem de siguranță Toyota T-Mate, și un sistem multimedia mai eficient.

Motorul de 1.5 litri a primit actualizări, care alături de o nouă cutie de viteze, un motor-generator electric mai performant și revizuiri ale software-ului și hardware-ului unității de control al puterii (PCU) au crescut puterea totală a sistemului cu 12%, de la 116 CP/85 kW la 130 CP/96 kW. Există și o evoluție semnificativă a cuplului – acesta a crescut cu 30%, de la 141 Nm la 185 Nm. Astfel, obține un timp mai rapid la sprintul de 0-100 km/h (9.2 secunde). Același lucru este valabil și pentru 80-120 km/h (7.5 secunde) – toate acestea cu un nivel redus de emisii de CO2 (96 – 116 g/km).

Noi caracteristici de siguranță, alături de un panou de instrumente îmbunătățit

Toyota a introdus o nouă experiență digitală pentru utilizatorul modelului Yaris, care se concentrează pe personalizare și funcționalitate îmbunătățită. Mașina dispune de un afișaj al instrumentelor de bord personalizabil pentru șofer și de un sistem multimedia mai rapid și mai puternic. Afișajul bordului digital este disponibil în două opțiuni, 7 sau 12,3 inchi. Și ecranul multimedia are două dimensiuni, anume de 9 sau 10.5 inchi.

Mai mult, modelul vine acum cu o cheie digitală, permițând accesul în vehicul prin aplicația MyT. Aceasta va dispune de funcții precum operarea încuietorilor mașinii, precum și pornirea acesteia fără a scoate telefonul din buzunar.

Noile mașini Toyota vor dispune de sistemul de siguranță T-Mate. Acesta include funcții avansate și cea mai recentă generație de sisteme de asistență a șoferului Toyota Safety Sense. Printre numeroasele abilități ale mașinilor japoneze, Toyota adaugă acum: actualizări software over-the-air (OTA), sistem pre-coliziune (PCS), sistem de oprire de urgență la volan (EDSS), control de croazieră adaptiv (ACC), asistență la urmărirea benzii de rulare (LTA), cât și asistență pentru viraje, accelerare sau decelerare.

Constructorul japonez încă nu a anunțat prețurile mașinilor echipate cu astfel de îmbunătățiri. Însă, acestea vor putea fi rezervate online în unele țări europene începând cu luna iunie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide