Traficant implicat în contrabandă cu ţigări, reţinut după o urmărire în trafic – FOTO

Autor: ProMotor 15 dec. 2020 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 21.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de peste 245.000 lei. Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar un autoturism folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat.

Pe data de 14 decembrie, poliţişti de frontieră au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel ei au depistat în trafic pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Citroen Jumpy, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Șoferul a refuzat să oprească la semnale așa că polițiștii de frontieră au fost nevoiți să-l urmărească în trafic

Drept urmare, s-a trecut la urmărirea autoturismului, reuşindu-se blocarea şi oprirea acestuia pe raza localității Fereşti. În urma acțiunii conducătorul auto a fost reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, iar în mașina au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu şoferul la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din autoturism și s-a constatat că acestea conțin 20.474 pachete țigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de 239.546 lei, iar autoturismul marca Citroen Jumpy în valoare de 7.700 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faţă cetățeanul român fiind luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politiadefrontiera.ro



Comentarii
Inchide