Traficul auto pe străzile centrale din Copenhaga va fi interzis pe timp de noapte

Autor: Robert Pindic 18 mai 2023 Știri auto
Traficul auto pe străzile centrale din Copenhaga va fi interzis pe timp de noapte

Începând cu 1 iunie, traficul va fi interzis pe timp de noapte pe unele străzi din centrul orașului Copenhaga. Decizia a fost luată pentru a face viața de noapte daneză mai sigură, a anunțat marți poliția, relatează Le Figaro.

Deși este un oraș frumos pe timp de zi, atât turiștii cât și cei 644.000 de locuitori din Copenhaga se pot bucura de o viață de noapte diversificată. Însă, autoritățile daneze doresc să interzică traficul auto pe străzile ce formează nucleul vieții nocturne din capitala Danemarcei. Aceste zone au fost monitorizate până acum, în mod special, de poliție.

Tommy Laursen, un oficial al poliției din Copenhaga, transmite într-un comunicat motivele din spatele deciziei: „Șoferii se plimbă cu mașinile prin zonele cu viață de noapte, accelerează puternic, ascultă muzică la volum mare, strigă la trecători și, în general, creează insecuritate și situații de trafic periculoase”.

Care sunt factorii care au dus la interzicerea traficului auto pe timp de noapte?

Acesta continuă spunând că scopul interdicției este de a combate factorii ce generează situații de nesiguranță și trafic riscant. Mai mult, abaterile vor fi pedepsite cu amenzi de 3000 de coroane (aproximativ 400 de euro). Însă, interdicțiile nu se aplică pentru cei care locuiesc în zonă, taxiuri și transportul esențial, potrivit sursei citate.

Zonele vizate acoperă suprafețe restrânse de câteva mii de metri pătrați. Acestea sunt situate în apropierea primăriei și a zonei pietonale.

Interdicțiile vor intra în vigoare de la 1 iunie, traficul fiind restricționat în fiecare zi, între miezul nopții și ora cinci dimineața, așa cum permite legislația daneză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide