Toyota aduce pe străzile din Copenhaga 100 de taxiuri cu hidrogen

Autor: Mihai Morcovescu 21 nov. 2021 Știri auto

Importatorul oficial Toyota în Danemarca a furnizat 100 de vehicule alimentate cu hidrogen serviciului public de taximetrie din Copenhaga.

Parteneriatul vine ca urmare a inițiativei guvernului din Danemarca prin care toate taximetrele din capitală vor fi ecologice până 2025, iar până în 2030 nu vor mai exista decât taximetre cu zero emisii.

Zero emisii, prioritatea nr. 1 a danezilor

Cele 100 de taxiuri pe hidrogen au fost lansate ca parte a proiectelor europene privind introducerea hidrogenului în transportul public din Europa. Aceste proiecte își propun să răspândească soluții viabile de transport pe bază de hidrogen în toate țările membre ale Uniunii Europene. În același timp, inițiatorii proiectului intenționează să construiască și câteva mii de stații de alimentare cu hidrogen în Danemarca.

În afară de serviciul public de taximetrie, denumit DRIVR, noile mașini Toyota alimentate cu hidrogen vor putea fi și închiriate pentru a fi condus în Copenhaga. DRIVR asigură transportul public din capitala daneză prin servicii de taxi, transportul angajaților unor companii, politicienilor, precum și transportul cetățenilor cu diverse dizabilități și transport medical.

Potrivit autorităților daneze, mașinile alimentate cu hidrogen sunt foarte potrivite pentru transportul public deoarece au o autonomie apreciabilă și sunt alimentate în același mod și în același timp ca o mașină convențională cu motor cu combustie internă, cu deosebirea că nu au emisii nocive.

Reprezentanții Toyota Danemarca au anunțat că nu se vor opri aici și că în viitor vor mai livra și alte autovehicule alimentate cu hidrogen.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide