Tragedie la Cluj, în urma unei depășiri riscante – VIDEO

Autor: George Cristea acum 2 săptămâni Știri

O adevărată tragedie s-a produs miercuri dimineață la Cluj, în urma unei depășiri riscante. O femeie a murit, iar alte patru persoane au ajuns la spital cu răni grave.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit Poliției Cluj, un șofer de 47 de ani, din comuna Corneşti, care mergea pe DN1F E81, în afara localităţii Baciu, din direcţia Zalău spre Cluj-Napoca, ar fi încercat să depășească o altă mașină, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Apahida. În urma evenimentului, o femeie de 41 de ani, din comuna Corneşti, pasager în mașina care depășea, a murit. Este vorba despre soția șoferului care ar fi făcut depășirea riscantă. Alte 4 persoane au fost rănite și au ajuns la spital.

Intervenția celor de la SMURD a fost una deosebit de dificilă. Două autospeciale cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și două salvări de la serviciul județean de ambulanță Cluj au fost trimise la locul accidentului. Pompierii au găsit două autoturisme avariate, iar într-unul se aflau două persoane încarcerate, în stare de inconștiență.

Tragedie la Cluj: Ce spun pompierii despre intervenția dificilă

„S-au început imediat operațiunile de descarcerare și acordare a asistenței medicale celor două persoane încarcerate, respectiv un bărbat și o femeie de cca 40 de ani. Femeia încarcerată nu mai prezenta semnale vitale, iar după scoaterea acesteia s-au început manevrele de resuscitare, însă corpul acesteia nu a mai răspuns acestora. Bărbatul a fost extras după cca 30 de minute de eforturi depuse de către pompieri și personalul medical, fiind apoi transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Alte trei persoane au mai fost consultate, la locul accidentului, de către echipajele medicale și au fost transportate la spital”, se arată într-un comunicat al ISU Cluj.

Gradul de încarcerare al celor două persoane a fost unul ridicat, implicând mai multe operațiuni pentru descarcerare: stabilizarea autoturismului, scoaterea portierelor din față ale autoturismului, tăierea elementelor de rezistență din structura mașinii, îndepărtarea bordului și tăierea și îndepărtarea parțială a plafonului. Din fotografii se observă că parbrizul mașinii care a produs accidentul a fost spart din interior, ceea ce indică faptul că pasagerii nu purtau centurile de siguranță. Decesul femeii confirmă un studiu recent, care arată că femeile sunt mai predispuse să moară în cazul unui accident auto.

 Comentarii
Inchide