Tragedie pe Transfăgărășan! Au căzut în gol cu mașina

Autor: Elena Luchian 20 iul. 2020 Știri auto

Tragedie pe Transfăgărășan. O mașină a căzut în gol și s-a izbit de o stâncă. Șoferul a fost aruncat prin parbriz. Nu purta centura de siguranță.

GALERIE FOTO

Șoferul a pierdut controlul volanului pe Transfăgărășan, în apropiere de Cabana Capra. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, mașina sa s-a prăbușit în gol de la o înălțime de 12 metri. A parcurs apoi încă 400 de metri până să revină pe carosabil. Trei bărbați se aflau la bord. Aceștia se deplasau dinspre Sibiu către Pitești.

Salvatorii au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD de la Cota 2000, plus un echipaj SAJ.

Pe Transfăgărșan, șoferul nu purta centura de siguranță

Șoferul nu purta centura de siguranță și a fost aruncat prin parbriz. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

Unul dintre pasageri a fost găsit încarcerat în mașină. Tânărul în vârstă de 19 ani acuza dureri la coloană și la membrele inferioare. Un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, a suferit un traumatism la un braț și era suspect de fractură la un picior. Cei doi au fost predați ulterior unui echipaj SAJ și echipajului SMURD de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș.

VIDEO:

Accident asemănător, anul trecut, pe Transfăgărașan

Transfăgărășanul, denumit de echipa TopGear “cel mai frumos drum din lume”, este o locație apreciată de turiștii aflați în căutare de peisaje spectaculoase, dar și de șoferii amatori de senzații tari.

În toamna anului trecut, pe Transfăgărășan, a avut loc un accident asemănător cu cel care a avut loc duminică seara. Patru tineri, cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani, s-au prăbușit cu mașina de la o înălțime de 40 de metri.

Șoferul pierduse controlul autoturismului într-un viraj, pentru că nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Carosabilul era acoperit cu zăpadă.

Cei patru au suferit răni minore și au ieșit singuri din mașină. Au fost transportați însă, la spital, pentru investigații suplimentare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide