Tragedie pentru bucureșteni: Consiliul General a votat majorarea substanțială a taxelor de parcare în București

Autor: George Cristea 27 apr. 2021 Știri auto

Consiliul General a votat majorarea substanțială a taxelor de parcare în București, dar și actualizarea cu rata inflației a celorlalte taxe și impozite locale, printre care și impozitul auto. În unele cazuri, bucureștenii vor plăti și de 7 ori mai mult pentru un loc de parcare.

Intră în Galeria FOTO

În urmă cu o lună, primarii de sectoare propuneau Consiliului General al Municipiului București majorarea substanțială a tarifelor pentru ocuparea locurilor de parcare. În ședința de marți, Consiliul a aprobat această majorare, astfel că un loc de parcare va costa acum între 300 de lei și 600 de lei pe an. Până acum, șoferii din Capitală și asigurau un loc de parcare cu sume derizorii, între 37 și 84 de lei pe an.

Majorarea substanțială a taxelor de parcare în București

Potrivit amendamentului adoptat marți, tarifele de parcare sunt corespunzătoare celor patru zone ale Bucureștiului. Astfel, cele mai scumpe locuri de parcare vor fi în zona centrală a Capitalei (zona A), unde șoferii vor plăti 600 de lei anual pentru loc de parcare. Tarifele scad la 500 de lei în zona B, 400 de lei în zona C și 300 de lei în zona D, la periferie. Astfel, creșterea este de circa 7 ori pentru majoritatea zonelor. În cazul zonei D, creșterea este de aproape 11 ori.

O modificare importantă este aceea că taxa este acum calculată anual, nu pe zi ca până acum. Asta a atras nemulțumirea consilierilor din opoziție care au întrebat ce face proprietarul care vinde mașina sau se mută. „Rămâi cu banii luați” – a fost concluzia și așa s-a votat. Noile taxe se vor aplica de anul viitor.

Cu cât crește impozitul auto din 2022

Amendamentul a fost votat de către consilierii generali, împreună cu un proiect care prevede creșterea taxelor și impozitelor din București. Astfel, impozitul auto a fost indexat cu 2,6% începând de anul viitor. În continuare, contribuabilii vor beneficia de bonificația de 10% în cazul plăților anticipate ale taxelor și impozitelor, înainte de finalul lunii martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide