Transalpina a fost redeschisă. Circulația este permisă într-un anumit interval orar

Autor: Cristian Gubandru 01 iun. 2022 Știri auto

Se redeschide circulația pe Transalpina, începând cu 1 iunie 2022, pe sectorul Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) al DN 67C, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulația rutieră va fi închisă/restricționată pe Transalpina, pe durată limitată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, etc.) ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanșele, căderile de stânci și ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Circulația rutieră va fi închisă/restricționată, pe durată limitată, în cazul executării unor lucrări în zona drumului, pe sectorul DN 67C, km 34+800 – km 59+800.

Circulația rutieră pe Transalpina este închisă pe timpul nopții, în intervalul orar 21:00 – 7:00, pe sectorul DN 67C, km 34+800 – km 59+800, potrivit prevederilor reglementării tehnice ”Normativ privind circulația rutieră pe drumurile montane – Drumul Național DN 7C Transfăgărășan și Drumul Național DN 67C Transalpina” – indicativ AND 615 – 2020.

Instituirea permanentă a restricțiilor de tonaj de 3,5 tone și de viteză de 30 km/h.

Districtele responsabile cu administrarea sectorului de drum au în stoc indicatoare de semnalizare necesare pentru menținerea siguranței circulației.

Decizia deschiderii traficului a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea.

In luna mai, un strat de zăpadă cu o înălțime de aproximativ trei metri bloca Transalpina in zona pasul Urdele, în cel mai înalt punct, situat la 2.145 de metri.

Aproape patru kilometri de drum între Rânca și pasul Urdele, acolo unde Transalpina atinge cea mai mare înălțime, de 2.145 de metri, au fost curățați după aproximativ o săptămână de la începerea acțiunii de deszăpezire.

Sursa: CNAIR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR / Promotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide