Când se va redeschide Transalpina? Cea mai înaltă șosea din România e încă sub zăpadă

Autor: Elena Luchian 12 mai 2021 Știri auto

Sunt temperaturi tot mai mari pe teritoriul României, dar cea mai înaltă șosea din țara noastră este încă sub zăpadă. Când se va redeschide Transalpina? La această oră, rămâne impracticabilă.

GALERIE FOTO

Transalpina a fost închisă la 18 octombrie 2020. Momentul redeschiderii se apropie. În 2020, Transalpina a fost redată circulației pe 23 mai, iar în urmă cu doi ani, abia pe 5 iunie.

La această oră, sectorul din DN67C care face legătura dintre stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului este închis. Autoritățile așteaptă dispariția riscului de avalanșe și de căderi de pietre. Atunci când Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)va decide că șoseaua poate fi folosită, vehiculele vor avea acces acolo doar pe timp de zi, iar viteza maximă admisă va fi de 30 km/h. Le va fi interzis accesul vehiculelor care cântăresc peste 7,5 tone.

Există și posibilitatea deschiderii Transalpinei odată cu Transfăgărășanul, abia la sfârșitul lunii viitoare.

Înainte de deschidere, Transalpina trebuie deszăpezită, iar carosabilul, afectat de căderile masive de zăpadă în timpul sezonului rece, trebuie reparat.

An Data redeschiderii
2020 23 mai
2019 5 iunie
2018 16 mai
2017 29 mai

 

Transalpina în cifre

Transalpina (DN 67C) are o lungime totală de 148 de kilometri și străbate Munții Parâng din Carpații Meridionali de la nord la sud. Drumul face legătura dintre orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Aproape trei ore durează parcurgerea rutei.

Cea mai înaltă șosea din România are cel mai înalt punct în Pasul Urdele, aflat la o altitudine de 2.145 de metri. Cea mai mare medie de înălțime se înregistrează în județul Vâlcea, pe o porțiune de drum care se întinde pe aproximativ 20 de kilometri. Acest segment trece la mică distanță de vârfurile Urdele (2.228 de metri), Iezer (2.157 metri) Păpușa (2.136 metri), Dengheru (2.084 metri) și Muntinu (2.062 metri).

Patru județe străbate Transalpina. Este vorba despre Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide