Transalpina se închide în weekend-ul 5-6 iunie. Care este motivul?

Autor: Marius Vișan 04 iun. 2021 Știri auto
Transalpina se închide în weekend-ul 5-6 iunie. Care este motivul?

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că Transalpina (DN 67C) se închide sâmbătă şi duminică, între Novaci şi Rânca, pentru desfăşurarea unui concurs auto.

Potrivit CNAIR, sâmbătă tronsonul de drum va fi închis între orele 8.00 şi 19.00, cu deschidere între orele 13.30-14.30).

De asemenea, duminică drumul va fi închis de la 8.00 la 18.00, cu deschidere între orele 12.30-13:30.

Transalpina se închide între Novaci şi Rânca

Circulația va fi închisă în aceste intervale orare pe Transalpina, între Novaci şi Rânca (judeţul Gorj, între km 17+000 și 22+000), în vederea desfășurării concursului de automobilism sportiv „Transalpina Challenge Rânca 2021”.

Transalpina Challenge 2021 punctează că și etapă a III-a din Campionatul Național de Viteză în Coasta. Aceasta este programată să se desfășoare în weekendul 5-6 Iunie 2021 pe celebra Transalpina.

Este vorba de tronsonul cuprins între Novaci și stațiunea Rânca. Cei 83 de concurenți care se regăsesc pe lista de înscrieri de la Transalpina Challenge 2021 vor avea de parcurs puțin peste 5 km, mai exact 5025 m.

O parte din Transfăgărășan este încă sub zăpadă

”Am fost adesea întrebați în aceste zile dacă ploile din ultima perioadă ne ajută la deszăpezirea Transfăgărășanului. Ei bine răspunsul este NU! Din simplul motiv că ploile de la șes se transformă în ninsoare la altitudini mari. Cu toate acestea continuăm zi de zi eforturile de a curăța șoseaua de zăpadă astfel încât să vă puteți bucura de frumusețea ei cât mai repede”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov, postare publicată pe 1 iunie.

Cele două șosele sunt închise din toamna anului trecut – de pe 20 octombrie, mai exact. Transalpina se deschide, pe toată lungimea sa, spre finalul lunii mai, sau cel mai târziu în prima săptămână a lunii iunie. Anul acesta ar putea să fie diferit, însă. Și Transfăgărășanul ar putea rămâne închis după 1 iulie, care este data oficială de deschidere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide