Misiune imposibilă: Deszăpezirea pe Transalpina și Transfăgărășan, afectată de căderile de zăpadă

Autor: Cristian Agatie 01 iun. 2021 Știri auto

Lucrătorii companiei de drumuri desfășoară o adevărată misiune imposibilă pe drumurile montane: deszăpezirea pe Transalpina și Transfăgărășan este afectată de căderile de zăpadă abundente din ultimele 24 de ore.

Intră în Galeria FOTO

În aceste zile se desfășoară lucrări de deszăpezire și refacere a semnalizării rutiere, pentru a putea redeschide circulația atât pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan. Imagini postate pe Facebook de CNAIR arată cum utilajele se luptă cu nămeții de zăpadă în timp ce zăpada proaspătă începe deja să se depună.

Pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă din zonele înalte depășește pe alocuri înălțimea de șase metri. Situația este similară pe Transalpina, unde autoritățile intenționau să deschidă circulația în cursul acestei luni. În aceste condiții, se pune problema dacă cele două șosele de mare altitudine ale României vor putea deveni operaționale de la 1 iulie.

„Am fost adesea întrebaţi în aceste zile dacă ploile din ultima perioadă ne ajută la deszăpezirea Transfăgărăşanului. Ei bine răspunsul este NU! Din simplul motiv că ploile de la şes se transformă în ninsoare la altitudini mari. Cu toate acestea continuăm zi de zi eforturile de a curăţa şoseaua de zăpadă astfel încât să vă puteţi bucura de frumuseţea ei cât mai repede”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

În paralel, lucrătorii companiei de drumuri desfășoară lucrări de asfaltare în tunelul de la Bâlea Lac. Potrivit unui anunț făcut pe Facebook, aceste lucruri sunt desfășurate în regie proprie, de angajații DRDP București.

Deszăpezirea pe Transalpina și Transfăgărășan este „misiune imposibilă”

Utilajele acţionează şi pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, unde situația nu este una foarte diferită. Și aici zăpada acumulată peste iarnă este dublată de precipitațiile căzute în ultimele 24 de ore.

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă. Se acţionează cu două încărcătoare de mare capacitate
şi o autofreză. În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă”, a mai transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova” , au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Cele două şosele sunt închise din toamna anului trecut – de pe 20 octombrie, mai exact. Transalpina se deschide, în mod obișnuit, spre finalul lunii mai, sau cel mai târziu în prima săptămână a lunii iunie. Anul acesta ar putea să fie diferit, însă. Și Transfăgărășanul ar putea rămâne închis după 1 iulie, care este data oficială de deschidere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide