Transfăgărășanul rămâne deschis în continuare, anunță CNAIR

Autor: Cristian Agatie 20 oct. 2021 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că Transfăgărășanul rămâne deschis în continuare, având în vedere condițiile meteo favorabile. Celebra șosea de înaltă altitudine ar fi trebuit să se închidă pe data de 20 octombrie.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă oficialii companiei de drumuri au anunțat că nu închid deocamdată Transfăgărășanul, informația este utilă mai degrabă locuitorilor din zonă și celor care folosesc această șosea pentru a face trecerea între județele Argeș și Sibiu.

„Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulației pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C prevede închiderea circulației pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie”, informează CNAIR într-un comunicat de presă.

Transfăgărășanul rămâne deschis în continuare. Ce se întâmplă cu Transalpina?

Faptul că autoritățile nu au anunțat o dată certă de închidere îi împiedică pe turiști să-și programeze un drum în zonă. Asta deoarece decizia închiderii sectorului dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă depinde acum de condițiile meteo, iar acestea pot fi teribil de imprevizibile în zona montană.

În perioada de iarnă, când condițiile meteorologice nu permit circulația rutieră în condiții de siguranță, aceasta este interzisă pe DN 7C – „Transfăgărăşan” între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Prima ninsoare a căzut anul acesta pe Transfăgărășan la finalul lunii septembrie. Drumarii au intervenit atunci pentru a menține drumul practicabil.

Cealaltă șosea de mare altitudine – Transalpina (DN67C) – este deja închisă între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800). Aceeași comisie pomenită mai sus a decis că va rămâne închisă în continuare pentru toate categoriile de autovehicule. Măsura închiderii circulației rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide