Prima ninsoare din acest an a căzut pe Transfăgărășan. Când se închide celebra șosea

Autor: Cristian Agatie 21 sept. 2021 Știri auto

Prima ninsoare din acest an a căzut pe Transfăgărășan, la Bâlea Lac, unde temperaturile au scăzut sub limita de îngheț. Iată când se închide circulația pe celebra șosea de mare altitudine.

Intră în Galeria FOTO

Drumarii de la Direcția de Drumuri și Poduri Brașov au intervenit marți cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic, după ce în zonă a nins la primele ore ale dimineții. Temperaturile au scăzut sub limita de îngheț în această zonă, marți dimineața înregistrându-se -4 grade Celsius la Bâlea Lac.

Transfăgărășanul, una dintre cele mai celebre șosele ale României și nu numai, este afectat frecvent de căderile de zăpadă. Practic, deszăpezirea devine aproape imposibilă în sezonul rece, iar condițiile dificile de rulare transformă șoseaua într-un parcurs plin de capcane pentru șoferi. Prin urmare, în cea mai mare parte a timpului (opt luni pe an), Transfăgărășanul este închis circulației.

Prima ninsoare pe Transfăgărășan: Când se închide circulația

Drumul Național 7C, cunoscut în limbajul popular sub denumirea de Transfăgărășan, este închis în cea mai mare parte a anului. Mai precis, opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil. În mod normal, închiderea circulației pe Transfăgărășan se face începând cu data de 1 noiembrie. Abia pe 1 iulie este data oficială de deschidere a circulației.

Totuși, circulația pe Transfăgărășan este puternic influențată de condițiile meteo. Căderea primilor fulgi de zăpadă nu va afecta imediat decizia de închidere a circulației, dar căderile abundente, repetate, vor forța o grăbire a închiderii circulației. Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 20 octombrie, în timp ce deschiderea circulației, în această vară, a fost decisă începând cu 28 iunie.

De altfel, deschiderea circulației în această vară s-a făcut cu mult efort, stratul de zăpadă măsurând mai mult de 8 metri în unele zone, chiar și la începutul lunii iunie. De altfel, chiar și în iunie a nins masiv în zonă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide