Transformers – Hyundai chiar intenționează să construiască o mașină-robot, care poate merge în picioare

Autor: David Andrei 30 sept. 2020 Știri auto

Hyundai a prezentat conceptul Elevate în luna ianuarie și nimeni nu a luat în serios ideea de mașină-robot care poate să meargă în picioare. Se pare însă, că sud-coreenii vorbeau atunci foarte serios.

GALERIE FOTO

Hyundai Elevate nu va rămâne doar un concept. Show car-ul prezentat în 2019 la Consumer Electronic Show din Las Vegas, nu este doar o jucărie creată de designerii și inginerii companiei asiatice. Sud-coreenii chiar au intenții serioase cu ceea ce este, la această oră, doar un studiu.

Hyundai a înființat New Horizons Studio. Este o nouă divizie de tehnologie în cadrul companiei auto. Aceasta își va centra activitatea pe dezvoltarea produselor UMV (Ultimate Mobility Vehicle).

Mașina-robot este dedicate clienților dornici de aventuri neconvenționale și va avea veleități de off-roader din viitor.

“Obiectivul nostru este să creăm o clasă de vehicule care se pot transforma, sub denumirea Ultimate Mobility Vehicle”, explică John Suh, vicepreședinte Hyundai și CEO New Horizons Studio.

Pare pregătit de o asemenea aventură. Are 35 de ani de experiență în domeniul auto. În plus, are la activ proiecte în cadrul Universității Stanford, General Motors și Centrului de Cercetare de la Palo Alto.

Ce este mașina-robot Hyundai Elevate?

Mașina-robot de la Hyundai, prezentată sub forma conceptului Elevate, are roți cuplate unor picioare robotice, care îi permit să ruleze pe aproape orice tip de suprafață. Un astfel de vehicul poate să se deplaseze ca orice mașină, poate să meargă ca orice patruped și poate să se cațere.

Rămâne un mister însă, modul în care va fi controlată această mașinărie și ce fel de permis va fi necesar pentru a conduce un vehicul care merge în picioare. Modelul ar putea reduce semnificativ și timpul petrecut în trafic în marile orașe.

Hyundai intenționează să demareze producția, dar când se va întâmpla acest lucru, rămâne de văzut. Un lucru este clar: specialiștii New Horizons Studio vor construi o mașină robot.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide