Sibiul va avea prima stație smart pentru autobuze

Autor: Marius Vișan 22 dec. 2020 Știri auto
Sibiul va avea prima stație smart pentru autobuze

Prima stație de autobuz smart se instalează pe bulevardul Coposu, lângă Teatrul Național Radu Stanca!

„Continuăm modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze noi, dar și prin actualizarea sistemului de plată și informare pentru călători. Ne îndreptăm atenția și spre stațiile de autobuz. Începem instalarea unui stații smart, într-un nod important al traseelor Tursib, pe bulevardul Coposu. Este un proiect pilot menit să îmbunătățească modalitatea de informare a călătorilor prin mijloace electronice, cu ecrane care oferă informații actualizate dinamic” spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stația va avea cameră video care să descurajeze actele de vandalism

Pe bulevardul Corneliu Coposu, lângă Teatrul Național Radu Stanca, stațiile de autobuz existente vor fi înlocuite cu o stație cu o lungime de 10 metri, confecționată din metal și sticlă, care va avea iluminat propriu și va fi conectată la internet, fiind dotată și cu un sistem de supraveghere video care să descurajeze actele de vandalism.

Aceasta este echipată cu un ecran tactil interactiv care va afișa informații privind traseele de transport public, orarul de sosire în stație a autobuzelor, puncte de interes pe aceste trasee, conținut video informativ și alte informații de interes public.
De asemenea, prin echipamentele din dotarea stației, se vor măsura anumiți parametri atmosferici (temperatura, presiune atmosferică) și se vor putea număra pasagerii din stație.

Stația va fi instalată până la finalul anului, urmând să devină funcțională la începutul lunii ianuarie 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Primaria Sibiu


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide