Autovehiculele destinate transportului public de persoane au fost controlate de polițiștii rutieri

Autor: Marius Vișan 19 oct. 2021 Știri auto

În perioada 11 – 17 octombrie 2021, polițiștii au desfășurat, la nivel național, acțiunea „TRUCK&BUS”.

Aceasta a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost verificate 8.399 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 2.348 de cazuri

– 436 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză;

– 20 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului;

-455 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție;

-13 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă;

-3 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf;

-27 abateri au fost constatate la funcționarea aparatului tahograf.

De asemenea, alte 76 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 3 pentru depășirea masei total maximă autorizată a vehiculului, 111 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 59 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 21 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 612 pentru alte abateri de la normele rutiere și 512 pentru nerespectarea prevederilor legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind dispuse 3 imobilizări, pentru defecțiuni tehnice.

Nici șoferii care efectuau transport de marfă nu au scăpat de verificări

În domeniul transportului public de marfă, au fost verificate 15.454 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 5.653 de cazuri.

Din totalul acestora,1.007 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 36 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 1.171 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 140 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 78 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf, 437 pentru defecțiuni tehnice, 60 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată 12,5 tone, iar 226 de abateri au fost constatate la funcționarea aparatului tahograf,

Alte 72 de sancțiuni în domeniul transportului public de marfă au fost aplicate pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 303 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 225 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 18 referitor la lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 3 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase, 1.812 pentru alte abateri de la normele rutiere, fiind dispuse și 10 imobilizări, pentru defecțiuni tehnice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide