Transportatorii avertizează: cadourile de Crăciun vor ajunge de Paște!

Autor: Mihai Morcovescu 09 nov. 2021 Știri auto
Transportatorii avertizează: cadourile de Crăciun vor ajunge de Paște!

Transportatorii anunță că, urmare a crizei provocată de China, cadourile de Crăciun și produsele cumpărate de Black Friday ar putea ajunge de abia de Paște.

Criza provocată de China se extinde în toată Europa și, implicit, și în România, și provoacă efecte care se răsfrâng în timpii de livrare la produsele fabricate în China sau care au componente fabricate în această țară asiatică.

Experții în transporturi rutiere interne și internaționale susțin că, în cazul în care clienții români vor comanda astfel de produse cu ocazia campaniei „Black Friday” ori pentru a face cadouri de Crăciun persoanelor dragi, aceste produse nu vor avea cum să ajungă mai devreme de sfârșitul lunii aprilie 2022.

„Agenții economici naționali sau europeni care, de la producție și până la livrare, au o verigă care depinde de gigantul asiatic, știu deja că acolo vor avea întârzieri. În schimb, cei care nu au nici o legătură cu această țară vor livra în timp și la costuri mai reduse”, a explicat Octavian Blăjan, reprezentantul unei companii din domeniul transporturilor.

Întârzieri la livrări de 5-6 luni

Spre exemplu, în cazul în care vor fi români care vor comanda ceasuri de pe magazinele online din țara noastră, care au ca furnizor un producător european de ceasuri, dar acesta depinde de o componentă din China cum ar fi cureaua sau cutia , ceasul respectiv ar putea ajunge la destinatar peste câteva luni bune. Pe cale maritimă, aceste întârzieri se pot duce și la jumătate de an, bineînțeles dacă au legătură cu China.

În același timp, vânzătorii de mașini second-hand profită din plin de această criză globală care afectează industria auto, scumpind peste măsură autoturismele pe care le au la vânzare. Din cauza crizei din China, autoturismele noi au termene de livrare cuprinse între 9 și 12 luni.

Întârzierile pentru campania „Black Friday” la livrarea produselor ce necesită transport rutier vor fi de cel puțin două-trei săptămâni, adică mai mari comparativ cu cele din 2020. „Din punctul meu de vedere întârzierile vor crește tocmai pentru că sunt șoferi în carantină, sunt șoferi care au diferite probleme, iar fiecare această situație impactează foarte mult transporturile. Pentru că micii transportatori sunt cei care livrează produsele și pun lucrurile în mișcare”, este de părere specialistul în transporturi”, a mai precizat specialistul în transporturi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide