Transportul în comun din București, în genunchi

Autor: ProMotor 31 mart. 2020 Știri auto

Transportul în comun din București este în genunchi, după ce Societatea de Transport București a anunțat o nouă reducere a capacității de transport. Primăria Capitalei pune această reducere pe diminuarea cererii de transport pe fondul epidemiei de coronavirus.

Intră în Galeria FOTO

„De mâine, parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% față de situația normală dar nu va fi suspendată nicio linie. Am mai făcut o reducere de 25%, la debutul stării de urgență, acum reducem cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2. Parcul programat pentru weekend nu se modifică”, a scris primarul general pe Facebook.

Societatea de Transport Bucureşti va face o nouă reducere a parcului circulant, de încă 15%, începând cu data de 1 aprilie, ca urmare a scăderii cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă nu va fi suspendată sau desfiinţată nicio linie de transport. Parcul programat pentru weekend nu se modifică, precizează un comunicat al companiei.

Liniile de transport în comun din Bucureşti şi Ilfov vor funcţiona cu un parc de vehicule redus cu până la 40% faţă de cel programat în condiţii normale. STB va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol
sănătatea.

Noul program, cu orarul de trecere prin staţii pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA ( www.stbsa.ro ), iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicaţiei InfoTB (Info Transport Bucureşti).

Totodată, STB SA anunţă că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor) şi va
menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai.

STB SA face apel la public să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități, să se informeze numai din surse oficiale și să urmeze ghidurile de pe pagina de internet https://fiipregatit.ro.

STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport. Detalii se găsesc pe site-ul www.stbsa.ro.

Pe de altă parte, STB SA amintește că activitatea directă de relații cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior și recomandă utilizarea datelor de contact prin internet sau telefon. Astfel:

  • pentru informații generale sau sesizări referitoare la programul de circulație: telefon +40219391;
  • pentru informații și sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc): telefon +40213365650/ interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398;
  • pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiții și adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională: telefon +4021 307 4426;
  • pentru informații și sesizări referitoare la corpul de control: telefon +40214503952.
Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide