Transportul rutier, în atenția polițiștilor. Număr record de sancțiuni

Autor: ProMotor 16 apr. 2020 Știri auto

Transportul rutier a intrat în atenția polițiștilor, care au aplicat un număr record de sancțiuni. În cadrul acțiunii care s-a desfășurat în perioada 13-14 aprilie au fost controlate peste 9.300 de mașini. În total, această acțiune s-a soldat cu aplicarea a aproape 900 de sancțiuni contravenționale.

Intră în Galeria FOTO

Peste 9.300 de autovehicule au fost oprite de polițiști, timp de două zile, pe parcursul unei acțiuni pentru verificarea respectării legislației din domeniul transportului rutier de persoane, dar și de mărfuri. Neregulile constatate au vizat, în principal,  nerespectarea timpilor de condus și odihnă, încălcarea regulilor referitoare la transportul rutier de mărfuri și persoane, depășirea vitezei legale, conducerea sub influența alcoolului și lipsa ITP-ului.

„În perioada 13-14 aprilie 2020, polițiștii rutieri au acționat la nivel național pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane și menținerea siguranței traficului rutier.

Pe parcursul acțiunii, au fost verificate 9.344 de autovehicule, iar pentru neregulile constate au fost aplicate 892 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost constatate 48 de infracțiuni, dintre care 13 la regimul circulației.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 19 au fost pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă, 78 pentru încălcarea normelor referitoare la transportul rutier de mărfuri și persoane, 171 pentru depășirea vitezei legale, 15 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 32 pentru lipsa ITP, iar 577 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, pentru nerespectarea regulilor de circulație, au fost reținute 90 de permise de conducere și 95 de certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al Poliției Rutiere trimis redacției Promotor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide