Trei autostrăzi din România vor fi lărgite la trei benzi pe sensul de mers

Autor: Ionuț Vîlciu 22 feb. 2023 Știri auto

Trei autostrăzi din România vor fi lărgite la trei benzi pe sensul de mers. Autostrada A1 București-Pitești va fi extinsă pe toată lungimea sa.

Trei tronsoane de autostradă din România vor fi extinse la trei benzi pe sensul de mers. Toate cele trei autostrăzi sunt localizate în zona Capitalei, potrivit unei licitații pentru realizarea studiilor de fezabilitate, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

„A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice #ANAP documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3”, a scris Scrioșteanu într-o postare făcută pe pagina sa oficială de Facebook.

Lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor se prevede a se realiza pentru următoarele sectoare de drum:

  1. Autostrada A1 București – Pitești integral (109,6 km)
  2. Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București – Fundulea
  3. Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei – Dumbrava

„Durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate”, a mai adăugat Scrioșteanu.

Mai multe benzi pentru trei autostrăzi din România

Potrivit Hotnews.ro, în prezent, doar o porțiune din Autostrada A3 dispune de trei benzi pe sens. Acest lucru se întâmplă în zona Capitalei, doar pe sectorul A3 de la Centura Capitalei până la Moara Vlăsiei, care are câte 3 benzi pe sens, iar bucata de la Centura Capitalei până în Șoseaua Petricani are și ea câte trei benzi, dar fără bandă de urgență.

În zona Dumbrava, A3 se va conecta cu viitoarea Autostradă A7 care conectează Muntenia de Moldova. Astfel, de la Dumbrava și până în Capitală, Autostrada A3 ar urma să aibă câte trei benzi pe sens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide