Trei din patru mașini din România vor avea motoare termice în 2030

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2022 Știri auto

Un studiu arată că 75% dintre mașinile înmatriculate în România vor avea motoare cu ardere internă. Mașinile cu motoare termice vor domina piața.

Deceniul viitor vine cu mari reforme când vine vorba de mașinile noastre, așa cum le știm. Începând cu 2035, nu vor mai putea fi comercializate mașini cu motoare cu ardere internă. Uniunea Europeană nu va mai accepta vânzarea acestui tip de vehicule, astfel că producătorii se mobilizează și încearcă să electrifice cât mai rapid gamele lor de produse.

Însă, trebuie să luăm în calcul că încă există țări în care infrastructura necesară pentru acest tip de mașini este încă subdezvoltată. Printre aceste țări se numără și România.

75% dintre mașinile din România vor avea tot motoare pe benzină sau motorină

Un nou studiu realizat de compania Deloitte arată că mașinile cu motoare termice vor fi foarte prezente în România în 2030. Studiul a avut în vedere două scenarii pentru sectorul transporturilor din România. Unul s-a bazat pe situația actuală și pe politicile existente. Celălalt a luat în calcul măsurile intensificate de reducere a gazelor cu efect de seră pentru atingerea țintelor stabilite pentru 2030. Al doilea scenariu a luat în considerare măsurile necesare de reducere a gazelor cu efect de seră. Acest lucru introduce măsuri prin care să se atingă țintele stabilite pentru 2030. Asta înseamnă ca 18% din sursele de energie în transport să fie regenerabile.

Studiul arată că numărul de vehicule pe cap de locuitor va crește. În 2019 erau 355 de vehicule/1000 de locuitori. Se estimează că în 2030 vom avea circa 456 de vehicule/1ooo de locuitori. Media UE va fi de circa 552 de vehicule/1.000 de locuitori.

De asemenea, studiul spune că până în 2030, în România vor fi înmatriculate aproximativ 8,11 milioane de mașini. Ținând cont că în 2020 erau 7,14 milioane de vehicule înmatriculate, acest lucru s-ar traduce într-o creștere de aproape un milion de mașini. Din cele peste 7 milioane de mașini înmatriculate la noi în țară acum doi ani, 96% dintre ele aveau motoare termice. Studiul estimează că numărul termicelor va scădea cu circa 800.000 de mașini în 2030. Chiar și așa, din cele 8,11 milioane de mașini care vor fi înmatriculate, 75% dintre ele vor avea motoare cu ardere internă.

Sursa: Economica.net

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide