Trei dintre turiștii greci răniți în accidentul din Pasajul Unirii încă sunt spitalizați

Autor: Ionuț Vîlciu 27 dec. 2022 Știri auto

Trei dintre cei 21 de turiști greci răniți în accidentul petrecut în Pasajul Unirii sunt încă internați în spital.

Trei din cei 21 de turiști greci răniți în accidentul produs vineri în Pasajul Unirii mai sunt internați, a anunțat marți Ministerul Sănătății, scrie HotNews.ro.

Accidentul a avut loc vineri, 23 decembrie, în Pasajul Unirii din Capitală. A fost implicat un autocar care transporta cetăţeni greci. În urma accidentului, un bărbat de 53 de ani a decedat, iar alți 21 de turiști au fost răniți.

Conform sursei citate, toți pacienții internați se află în stare stabilă. Pacienta internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca are o evoluţie favorabilă şi va fi mutată în secţia de chirurgie, anunță Ministerul Sănătății.

Momentul impactului dintre autocar și limitatorul de înălțime a fost surprins de camerele de supraveghere din interiorul tunelului. Autocarul a lovit limitatorul de înălțime, lucru care a făcut ca acesta să se prăbușească pe plafonul vehiculului, strivind pasagerii aflați la bord.

Ce are de spus avocatul șoferului?

Conform Brigăzii Rutiere, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă pentru șoferul autocarului.

Potrivit spuselor avocatului său, polițiștii i-au ridicat dreptul de a conduce pe teritoriul României. Bărbatul s-a întors în Grecia, dar este obligat să se prezinte în România ori de câte ori este chemat de către autorități.

„Din direcția Mărășești – Piața Unirii nu era o linie continuă cu alb, ca atare nu îi putem imputa lui că a luat-o la stânga, pentru că l-a condus GPS-ul. Și a avut de ales într-o fracțiune de secundă dreapta sau stânga și a ales stânga, din nefericire. Eu zic ceasul rău. A frânat imediat, că au un sistem de frânare rapidă, dar s-a prăbușit imensitatea aia și a rupt autocarul în două”, a mai spus avocatul șoferului.

Bărbatul are 52 de ani și o experiență de șofer profesionist de peste 20 de ani. Avocatul său susține că nu a mai fost niciodată implicat într-un accident rutier. Înainte să fie angajat de firma de transport care deține autocarul care a fost implicat în accident, el ar fi lucrat ca șofer pe un autobuz școlar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide