Trei modele au rămas în cursa pentru Mașina Anului 2021 în lume

Autor: Elena Luchian 31 mart. 2021 Știri auto

Trei modele au rămas în cursa pentru Mașina Anului 2021 în lume. Granzii premium Mercedes-Benz și BMW nu mai au niciun reprezentant în competiție.

GALERIE FOTO

Juriul prestigioasei competiții a anunțat finalistele. Cele trei mașini care se bat pentru titlul Mașina Anului 2021 în lume sunt Honda e, Toyota Yaris și Volkswagen ID.4. Modelul nipon și-a adjudecat deja trofeul european.

Au ieșit din cursă modele precum Audi A3, BMW Seria 2 Gran Coupe, Mercedes-Benz GLA, Kia K5, Kia Sorento și Mazda MX-30.

Honda e și Toyota Yaris se bat cu Honda Jazz pentru premiul de la categoria Mașina de Oraș a Anului 2021. Aleargă după trofeul rezervat Mașinii de Lux a Anului SUV-ul Land Rover Defender, limuzina Mercedes-Benz Clasa S și electrica Polestar 2.

Mașina de Performanță se va alege dintre Audi RS Q8, Porsche 911 Turbo și Toyota GR Yaris. Trei modele BMW (M2 CS, X5 M și X6 M) au părăsit competiția.

Mașina Anului 2021 – competiția nu are un tipar

La categoria Designul Anului, juriul va desemna un câștigător dintre cele trei modele finaliste. Este vorba despre Land Rover Defender, Honda e și Mazda MX-30.

Mașina Anului 2021 în lume și numele câștigătorilor la subcategoriile sale vo fi anunțate pe 20 aprilie. Juriul este alcătuit din 93 de jurnaliști auto din întreaga lume. Votul lor este secret.

SUV-ul Kia Telluride a fost Mașina Anului în 2020. Titlul a fost adjudecat tot de un SUV, Jaguar I-Pace, dar unul cu propulsie electrică, în 2019. Anul acesta nu a rămas niciun SUV în competiție, dar avem două modele cu emisii zero care se bat pentru trofeul cel mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide