Cerere prea mare pentru Volkswagen ID.4. Site-ul de comandă s-a prăbușit din prima zi

Autor: Elena Luchian 25 sept. 2020 Știri auto

Volkswagen nu se aștepta la așa ceva. Server-ul n-a făcut față. Mii de clienți au vrut să comande noul ID.4. Site-ul de comenzi s-a prăbușit din prima zi.

GALERIE FOTO

Interesul uriaș arătat de clienți pentru noul Volkswagen ID.4 i-a luat prin surprindere pe nemți. Site-ul pe care americanii au putut să facă o rezervare în vederea comandării mașinii, a cedat.

Compania le-a cerut scuze fanilor pe contul său de Twitter. Două ore mai târziu, pe aceeași rețea de socializare, Volkswagen a anunțat că site-ul a revenit online.

Cei interesați, au putut rezerva mașina pentru un avans de 100 de dolari. Suma este returnabilă, așa că clienții își pot lua toți banii înapoi dacă se răzgândesc.

Noul Volkswagen ID.4 (2)

GALERIE FOTO

Versiunea de lansare, ID.4 First Edition, va veni cu o echipare de bază generoasă. Va avea standard faruri LED (farurile IQ.Light sunt oferite contra cost), jante din aliaj de 20 de inci și acoperiș panoramic. Mașina este pusă în mișcare de un motor electric, care transmite 204 cai putere și 309 Nm către puntea spate. De 8,5 secunde are nevoie SUV-ul electric pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. O baterie cu o capacitate de 77 kWh îi asigură o autonomie de până la 520 de kilometri.

Volkswagen ID.4, sold out din prima zi

În Statele Unite, această versiune este deja “sold out”, încă din prima zi.  Clienții au rezervat toate unitățile disponibile. Volkswagen nu ia în calcul suplimentarea stocului. Dar va lansa în curând alte două versiuni, una dintre ele fiind echipată cu bateria mai mică, de 52 kWh. De anul viitor, va ajunge pe piață și vârful de gamă GTX, cu două motoare electrice și 266 de cai putere și tracțiune integrală, echipat cu bateria de 77 kWh.

43.995 de dolari este prețul de pornire în Statele Unite, dar poate ajunge la aproximativ 36.000 de dolari cu bonusul de la stat inclus. În Germania, Volkswagen ID.4 First Edition pornește de la 50.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide