Trei unități Tesla Roadster cu zero kilometri la bord găsite după 10 ani într-un container

Autor: Bogdan Bârliga 05 mai 2023 Știri auto

Un client din China a cumpărat trei unități Tesla Roadster cu 13 ani în urmă și mașinile electrice au fost trimise într-un container de transport maritim spre cumpărător. Dacă până aici situația pare una normală lucrurile încep să se complice după ce au fost făcute câteva verificări pentru actualizarea unui lot de containere.

Așa a fost descoperit un container maritim în care se aflau cele trei unități Tesla Roadster. Deși clientul a plătit mașinile și transportul aceste nu a mai venit să ridice autoturismele. Din acest motiv cele trei modele electrice au fost depozitate timp de 13 ani fără ca cineva să deschidă vreodată containerul.

Fiecare mașină este ușor diferită de celelalte: în contanier se află un model de bază în culoarea Very Orange, un alte roadster de culoarea Very Orange Sport și unul vopsit în nuanța Radiant Red Sport. Conform actelor, toate trei au fost achiziționate de cumpărătorul inițial, expediate în China și apoi abandonate din motive necunoscute.

Descoperire inedită: trei unități Tesla Roadster au fost găsite într-un container după 13 ani

Compania condusă de Elon Musk a produs modelul Tesla Roadster între 2008 și 2012. Acest cabrio era echipat cu un sistem de propulsie cu o putere de 292 CP și era alimentat de o baterie cu capacitatea de 53 kWh. Tesla Roadster oferea performanțe dinamice remarcabile pentru acea perioadă de dezvoltare a mașinilor electrice: accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde, viteză maximă de 201 km/h și o autonomie de aproximativ 400 de kilometri. În anul 2018 un astfel de model a fost trimis cu o rachetă Space X în spațiu și în 2020 vehiculul s-a apropiat de planeta Marte.

Pe de altă parte orice vehicul abandonat mai mult de un deceniu poate suferi o degradare gravă. Mașinile cu motoare termice sunt cele mai afectate dacă nu sunt pornite un timp îndelungat, dar și autoturismele electrice pot avea probleme serioase. În timp se pot degrada celulele acumulatorilor și mașinile pot fi afectate dacă nu au fost depozitate corespunzător. Compania care se ocupă acum cu vânzarea celor trei unități Tesla Roadster le oferă într-un singur pachet și caută cumpărători în China. Dacă nu vor fi doritori mașinile vor fi puse din nou într-un container maritim și trimise înapoi spre Statele Unite pentru vânzare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Carscoops, Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide