Un tren a lovit în plin un camion la o trecere la nivel cu calea ferată

Autor: Promotor 23 sept. 2021 Știri auto
Un tren a lovit în plin un camion la o trecere la nivel cu calea ferată

Un camion cu însemnele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a provocat un accident în Timiș, după ce a intrat în fața trenului. Incidentul s-a petrecut miercuri (22 septembrie) după amiază.

Un tren al Regio Călători care urma să ajungă la Timișoara a lovit în plin un camion la o trecere la nivel cu calea ferată.

Accidentul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată, între Cruceni și Rudna. Șoferul unui camion s-a crezut mai rapid decât trenul Regio 16124, care venea de la Cruceni către Timișoara și a trecut peste linii, informează site-ul Opinia Timișoarei.

Șoferul unui camion s-a crezut mai rapid decât trenul

Mașina de mare tonaj a fost lovită în plin de garnitură, fiind foarte aproape de răsturnare. În momentul accidentului, în tren se aflau noua oameni. În urma impactului, două persoane au fost rănite.

”ISU Timiș a fost solicitat astăzi, la ora 13:30, să intervină pentru asigurare de măsuri PSI și prim ajutor la un accident feroviar (de fapt, este vorba de un accident rutier – n.red.), produs între Trenul Regio 16124, care se deplasa în direcția Cruceni-Timișoara, și un camion, la trecerea de nivel de cale ferată între Cruceni și Rudna. În accident au fost implicate 10 persoane (9 călători în tren și conducătorul camionului), dintre care două persoane, conștiente, cu traumatisme ușoare (mecanicul trenului și conducătorul camionului), necesită îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean Timișoara. Traficul rutier și feroviar este blocat”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Numărul accidentelor care au loc la trecerile la nivel cu calea ferată nu vor scădea în viitorul apropiat

În 2020, CFR Infrastructură a reușit să monteze doar 15 bariere. Pentru anul acesta, de la Bugetul de Stat sunt alocate 30 de milioane de lei, sumă ce ar ajunge pentru cel mult 20 de bariere.

Pe rețeaua administrată de CFR SA sunt 5.025 treceri la nivel cu calea ferată, dintre care, 252 sunt prevăzute cu barieră automată, 888 sunt prevăzute cu semnale acustice și luminoase, 436 sunt prevăzute cu bariere mecanice și 3449 sunt semnalizate cu indicator rutier (Crucea Sfântului Andrei).

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide