Triplă istorică pentru Dacia Duster în Raliul Aïcha des Gazelles

Autor: Mihai Morcovescu 06 apr. 2022 Știri auto

Cea de-a 31-a ediție a Raliului Aïcha des Gazelles s-a încheiat cu un podium adjudecat în întregime de modelul românesc Dacia Duster. Competiția dedicată exclusiv femeilor desfășurată în deșertul Marocului s-a încheiat cu victoria echipajului format din Hajar Elbied și Malika Ajaha (Maroc).

Al șaselea succes consecutiv la categoria „Crossover” pentru Duster

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anul acesta, trei echipaje au condus câte un exemplar Dacia Duster. Aventura off-road s-a întins pe durata a nouă zile, iar mașinile au avut de parcurs trasee de la Erfoud la Essaouira. Înscrisă la categoria „Crossover”, SUV-ul românesc a necesitat o pregătire minimă înainte de a lua startul în competiția desfășurată printre dunele din deșertul marocan.

Aflate la cea de-a treia participare, Hajar Elbied și Malika Ajaha au câștigat din nou Raliul Aïcha des Gazelles. Astfel, cele două au devenit primul echipaj care câștigă două ediții consecutive la bordul SUV-ului Duster.

A fost al doilea succes consecutiv la categoria „Crossover” pentru echipajul cu numărul 310, după cel obținut în 2021. Totodată, a fost cel de-al șaselea succes la rând pentru SUV-ul produs la Mioveni la această categorie. De altfel, Duster a dominat ultimele 12 ediții în care a urcat de opt ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în raliul african.

Podiumul a fost completat de celelalte două exemplare Duster. Locul al doilea a revenit echipajului cu numărul 301 format din Marie Dumas și Juliette Crépin. Sabine Bonnet și Isabelle Radenac (echipajul cu numărul 304) au încheiat cursa pe poziția a treia.

Raliul Aïcha des Gazelles din Maroc este un raliu dedicat exclusiv femeilor. Prima ediție a întrecerii a avut loc în anul 1990.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide