Truston în configurație 8×4 a ajuns pe Autovit. Cât costă camionul asamblat în România

Autor: Ionuț Vîlciu 07 dec. 2022 Știri auto

România încă produce camioane, ele fiind construite de ATP Trucks. Un astfel de camion poate fi la vânzare chiar pe Autovit.

Țara noastră are o istorie destul de stufoasă atunci când vine vorba de producția de autovehicule. Fie că a fost vorba de autoturisme, vehicule de teren sau camioane, România a reușit cumva să producă din fiecare câte ceva.

Au existat mașini precum Dacia, care încă este un brand viu și puternic pe piața europeană, Oltcit sau Daewoo. Au existat și vehiculele de teren produse de Aro, dar și vehicule utilitare fabricate la uzina Tudor Vladimirescu. În cele din urmă, trebuie să amintim camioanele și utilajele produse de Roman la Brașov. Acestea erau licențe luate de la producătorul german de camioane MAN, de aici venind și numele.

România încă are în producție un camion

Camionul în cauză este produs de ATP Trucks la Baia Mare. ATP Trucks are deja o istorie de aproximativ trei ani în industria producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane.

Modelul se numește Truston și vine în diverse configurații de șasiuri și motoare. Cel care se află la vânzare este un Truston în configurație 8×4, cu patru punți și benă. Camionul este pus în mișcare de un motor diesel care dezvoltă 430 de cai putere.

Camionul listat la vânzare este produs în anul 2020 și are la bord 128.319 de kilometri. Așa cum spuneam, folosește un motor diesel cu o cilindree de 11.596 de centimetri cubi, care dezvoltă 430 de cai putere, iar cutia de viteze folosită este una manuală.

Acest Truston este dotat cu aer condiționat, oglinzi exterioare electrice și încălzite, volan multifuncțional, computer de bord și un rezervor cu o capacitate de 300 de litri.

Prețul cerut pentru acest camion este 75.000 de euro, iar pentru acești bani primești un vehicul care are o capacitate mare de încărcare, cu dotări moderne, care este asamblat chiar în România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit, ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide