Turcii și-au făcut de cap cu Dacia Duster. Cât costă modificările aduse SUV-ului românesc? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 ian. 2024 Știri auto

Dacia Duster nu este o mașină străină de modificări, iar un tuner din Turcia a dus SUV-ul românesc la un alt nivel cu ajutorul unui widebody kit ce va stârni controverse.

Duster este un model îndrăgit în România și nu numai, fiind o mașină care se bucură de vânzări consistente pe tot continentul european. De cele mai multe ori, modificările pe care proprietarii de Dacia Duster le aduc mașinilor lor sunt axate pe a face mașina mai capabilă în teren accidentat. Mașinile primesc suspensii înălțate, anvelope all-terrain și elemente de protecție.

Un tuner din Turcia a decis să încerce ceva diferit pentru SUV-ul românesc și a creat un kit widebody, modificare care lățește considerabil mașina și care s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor fanilor Duster.

Dacia Duster Widebody – Cât costă un astfel de kit de caroserie?

Inițial, am văzut un clip de prezentare ce ne-a atras atenția. Mașina în cauză, o Dacia Duster 2, a primit un set de overfendere care măresc considerabil lățimea mașinii. Am găsit kit-ul pe un site din Turcia, acolo unde vândut pentru prețul de 40.000 de lire turcești sau aproximativ 1.227 de euro. Pe site ni se spune că elementele sunt confecționate din fibră de sticlă și că se vând fără a fi vopsite.

Extensiile aripilor nu sunt singurele elemente incluse în pachet, deoarece acesta cuprinde și praguri laterale, adaptoare pentru bara frontală, dar și un difuzor. În cazul mașinii de prezentare, observăm că terminațiile evacuărilor sunt de la Akrapovič, dar nu sunt incluse în kit-ul propriu-zis.

Din videoclip putem observa că elementele nu se aliniază perfect în toate zonele, existând locuri unde lufturile și formele nu dau tocmai impresia unei calități superioare. Bineînțeles, pentru a completa aspectul mașinii va fi nevoie de un set de roți mai mari, așa cum putem vedea pe mașina de prezentare, care să umple mai bine aripile evazate.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Balaci Paul / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide