Uber: Colaborare cu producători auto pentru mașini electrice de oraș

Autor: Ionuț Vîlciu 21 ian. 2023 Știri auto

Uber discută posibilitatea de a de a produce mașini electrice mici, de oraș, alături de producătorii auto. Acestea ar putea să fie folosite pentru a transporta oameni, dar și pentru servicii de livrare.

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, spune că Uber este în discuții cu companii auto pentru dezvoltarea de vehicule electrice de mici dimensiuni, adaptate pentru oraș. Aceste mașini vor fi vehicule care nu vor avea viteze maxime foarte ridicate, cu specificații ceva mai modeste, astfel încât și costurile de fabricație să fie mai mici, scrie Hotnews.ro.

Uber este una dintre cele mai mari companii din lumea serviciilor de ride-hailing sau de livrarea a diferitelor produse. CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi ia în considerare dezvoltarea companiei printr-o gamă proprie de mașini electrice, de mici dimensiuni, care să aibă costuri minime de producție.

Uber ar putea dezvolta o gamă proprie de vehicule

Până acum, Dara Khosrowshahi nu a dat numele companiilor auto cu care discuțiile sunt purtate. Cât despre mașinile care ar putea intra în producție, ar putea fi vorba de vehicule unde pasagerii pot sta față în față. Pentru cele care livrează produse și alte mărfuri, ar putea fi vorba și de mini-vehicule cu două sau trei roți, dar cu spațiu suficient de depozitare. Aceste vehicule ar trebui să fie unele ușor de parcat, capabile să se strecoare prin traficul aglomerat al marilor orașe.

Uber a anunțat de mult timp că vrea ca o mare parte din flota sa de vehicule se fie formată din electrice până în 2030 în câteva țări mai mari. Pentru Regatul Unit, termenul este și mai apropiat, fiind vorba de anul 2025. Compania colaborează cu un producător de mașini electrice numit Arrival SA în Marea Britanie. Împreună cu acesta, se lucrează la dezvoltarea unei mașini de oraș, potrivită pentru serviciile furnizate de Uber.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide